Undersøkelsen er utført av Allergicentret ved Odense Universitetshospital, som har testet rundt 1.000 småbarnsforeldre, skriver Jyllands-Posten.
91 av forsøkspersonene var overbevist om at de led av en eller annen form for matallergi, men bare 30 av disse viste seg faktisk å være allergiske.
– Danskene lever i en matkultur, og om vi får allergiske symptomer tror vi straks at det skyldes det vi har puttet i munnen, sier sousjef Anne Holm Hansen i det danske Astma-Allergi Forbundet.
Allergifrykt
Hun tror de siste års fokus på tilsetningsstoffer og konserveringsmidler i maten bidrar til folks allergifrykt.
Andelen som faktisk utvikler matallergi er imidlertid uendret de siste 15 årene, sier Holm Hansen.
Folk som tror at de lider av matallergi er ikke nødvendigvis hypokondere, men lider av andre sykdommer som for eksempel astma eller mageproblemer, understreker Morten Østerballe som har ledet undersøkelsen.
Liknende funn
– De prøver å finne en forklaring på symptomene, og hvis reaksjonene blusser opp når de spiser så er det naturlig å mistenke maten, sier han til Jyllands-Posten.
Den danske undersøkelsen støttes opp av tidligere undersøkelser som er utført i Storbritannia, USA og Nederland. (NTB)