Massearrestasjoner på Filippinene gir overfylte fengsler

I løpet av en måned har myndighetene på Filippinene arrestert 130.000 mennesker i sin storstilte narkotikaaksjon. Det fører til fengselskaos.

fanger i Manila

3800 fanger i et fengsle beregnet for 800 fører til kaos.

Foto: NOEL CELIS / Afp

Mario Dimaculangan er en av de flere tusen som nå sitter fengslet i ett av Filippinenes mest overfylte fengsler. Der deler han do med 130 andre innsatte, skriver The Telegraph.

200 fanger på 20-manns celler

Fanger sover i trappoppganger i Manila

Fanger må sove i trappeoppganger og under benker.

Foto: NOEL CELIS / Afp

Siden landets president Rodrigo Duterte ble tatt i ed for en måned siden har landet opplevd en draps- og arrestasjons-bølge. 300 har blitt drept og 130.000 har blitt arrestert i forbindelse med myndighetenes kamp mot narkotika.

Quezon City fengslet i Manila ble opprinnelig bygget for 800 fanger, nå er det 3800 mennesker innfor murene. Og med opp mot 200 fanger innlåst på celler beregnet for 20 florerer der med sykdommer og slåsskamper, skriver avisen Inquirer.

Mange må sove i trappeoppganger, under senger og på gulvet i gymsalen.

– Hver eneste måned dør flere av fangene her av sykdommer, sier Raymond Narang, ifølge Daily Mail. Narang sonet en dom på 7 års fengsel for drap i Quezon. Han mener forholdene der ikke er bra nok for griser.

Quezon City fengslet i Manila

Quezon City ble bygget for 60 år siden og de mange fangene har ført til sykdommer og slåsskamper.

Foto: NOEL CELIS / Afp

Henrettelser

Rene henrettelser av narkotikamistenkte på gata i Manila har blitt et vanlig syn. Og Duterte sin knallharde linje med lovnader om å mate fiskene i Manila-bukta med døde kriminelle har fått mange til melde seg selv.

Mer enn 25.000 misbrukere og langere skal, ifølge myndighetene, har overgitt seg, skriver avisen The Philippine Star.

Og mange av dem var samlet på en fotballstadium i Manila i forrige uke der de fikk sin dom, mens ni politimenn er avsatt etter at de ble tatt for narkotikamisbruk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt