Massakren i Garissa: Savnet sønn var gjerningsmann

Kenyanske myndigheter har identifisert en av terroristene i angrepet på høyskolen i Garissa, der 148 personer ble drept. Han var en dyktig student som ble meldt savnet av sin far i fjor.

Overlevende etter studentmassakren i Garissa, Kenya

Overlevende etter studentmassakren i Garissa har forklart at angriperne snakket det kenyanske språket swahili.

Foto: TONY KARUMBA / Afp

Det var på skjærtorsdag at fire maskerte og væpnede menn gikk til angrep på Garissa University College i Kenya, og henrettet studenter. De fleste av ofrene var kristne, som ble tatt til side av gjerningsmennene og skutt.

I dag har kenyanske myndigheter offentliggjort navnet på en av terroristene som endte aksjonen med å sprenge seg selv i lufta.

Var savnet

Han heter Abdirahim Mohammed Abdullahi og er sønnen til en av de lokale lederne i Mandera fylke, opplyser talsmann for innenriksdepartementet, Mwenda Njoka, til Reuters.

Faren, som er en offentlig tjenestemann, rapporterte ham som savnet i fjor, og sa at han fryktet at sønnen hadde reist til Somalia.

Mandera, der faren har sitt virke som offentlig tjenestemann, ligger nordøst i Kenya, på grensen til Somalia og Etiopia.

Etterlatte fra terrorangrepet i Garissa

148 personer ble drept i angrepet på Garissa University College skjærtorsdag. De etterlatte må ta den knallharde virkeligheten inn over seg når ofrene er identifisert.

Foto: Nichole Sobecki / Afp

– En dyktig student

Abdullahi skal ha gjort det bra på juss-student ved universitetet i Nairobi, men myndighetene skal ha visst at han slo seg sammen med Al Shabaab etter at han ble ferdig utdannet i 2013.

– Han var en dyktig student, men så fikk han disse vanvittige ideene, sier en myndighetsperson i Garissa til Reuters.

I går sa den kenyanske presidenten, Uhuru Kenyatta, at både de som planla og finansierte angrepet er på innsiden av samfunnet, og ba muslimer om å gjøre mer for å bekjempe radikalisering.

Den somaliske terrororganisasjonen Al Shabaab har tatt på seg ansvaret for massakren, og hevder at Kenya kan vente seg flere blodbad.

Større avstand

Kenya har etterlyst den kenyanske statsborgeren Mohamed Mohamud, som de mener er hovedmannen bak angrepet.

Også han skal være en velutdannet person. Mohamud hadde en fortid som lærer, før han ble radikalisert.

Angrepet på høyskolen i Garissa skaper større avstand mellom den kristne majoriteten og muslimene i Kenya. Forholdet er allerede spent, etter flere islamistiske angrep på kristne prester og kirker.

I november i fjor angrep ekstremister en buss, tok til side de kristne passasjerene, og henrettet dem.

Mohamed Mohamud alias Sheik Dulayadayn

Mohamed Mohamud, alias Dulayadayn, er etterlyst som hovedpersonen bak studentmassakren.

Foto: FEISAL OMAR / Reuters

Den muslimske minoriteten frykter at angrepet på høyskolen i Garissa skal føre til represalier mot dem.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt