Hopp til innhold

Maskert gruppe gikk til angrep på politibil i Paris

En gruppe demonstranter satte fyr på en politibil og gikk til angrep på en polititjenestemann med stokk under en demonstrasjon mot politihat onsdag.

Denne politimannen holdt hodet kaldt da bilen han satt i ble satt fyr på. Hendelsen granskes som drapsforsøk.

SLO TIL: Motdemonstranter gikk til angrep på en tjenestemann med stokk – og satte fyr på politibilen.

Onsdag holdt flere polititjenestemenn en demonstrasjon mot politihatet de opplever daglig. Demonstrasjonen ble holdt i 60 byer i Frankrike. Den største demonstrasjonen ble holdt på Place de la Republique i Paris.

Her klarte en gruppe motdemonstranter ta seg inn forbi sperringene. En gruppe maskert med motorsykkelhjelmer svingte stokker til angrep på en politibil og tjenestemannen som kjørte.

Motdemonstrantene knuste flere ruter og satte senere fyr på kjøretøyet. Tre polititjenestemenn klarte å komme seg ut av politibilen før flammene tok tak.

The Guardian skriver at betjentene er sjokkerte, men ikke alvorlig skadet. Statsadvokatens kontor har åpnet en gransking av hendelsen, og ser på politivolden som et mulig drapsforsøk.

En politibil ble satt i brann under en demonstrasjon mot politihat i Paris onsdag.

«Nuit Debout»-leir

Place de la Republique i Paris er sentrum for «Nuit Debout»- bevegelsen. De har satt opp leir der de fleste netter de siste seks ukene.

Bevegelsen har vært spesielt frittalende i å fordømme påstått politivold i den franske hovedstaden, og flere av de 60 andre byene i Frankrike det ble avholdt demonstrasjoner onsdag.

«Nuit Debout» springer ut av den siste tidens demonstrasjoner mot en omstridt arbeidsreform. Over 350 politimenn har blitt skadd under disse demonstrasjonene.

60 personer er så langt pågrepet og siktet for vold mot politiet.

SAMMENSTØT DEMONSTRASJON

SAMMENSTØT: Flere motdemonstranter holdes igjen av politiet under en demonstrasjon i Paris onsdag.

Foto: Francois Mori / Ap

Slår ned på politivold

Andelen demonstranter som tyr til vold blir av politiet omtalt som «casseurs» eller bråkmakere. President François Hollande har advart voldsmennene om at de vil slå hardt ned på dem som velger å angripe politiet.

Den nasjonale politisjefen Jean-Marc Falcone forklarer at politiet har vært under sterkt press siden de siste års terrorangrep fra islamistiske terrorister.

– Du kan sikkert forstå hvorfor politiet begynner å bli litt irriterte, sier Falcone til fransk radio.

En fersk meningsmåling viser imidlertid at det franske samfunnet fortsatt nyter politiet stor tillit, og 82 prosent svarer i meningsmålingen at de gir politistyrken tommel opp.

SISTE NYTT

Siste nytt

OSIRIS-REx har vært 7 år i verdensrommet, og er nå tilbake på jorda.

Historisk Nasa-landing kan gi svar på livets opp­rinnelse

Prøver fra romsonden Osiris-Rex har akkurat landet i ørkenen i Utah. Nasa håper prøvene kan fortelle oss hvordan livet på jorda begynte.

Marko havnet i leirskredet: – Bilen bare fløy

Marko Mijatovic var på vei hjem da han svingte inn på E6. I det stummende mørket var det en avgrunn der veien skulle vært.