Normal

Åtte år gamle Martin ble bombenes yngste dødsoffer

Åtte år gamle Martin Richard skulle heie på faren sin som løp Boston Marathon. Like bortenfor stod Krystle Campell (29) klar til å heie på kjæresten sin. Begge ble drept av bombene.

Martin Richard

Martin Richard døde, søsteren hans, Denise, mistet et ben og moren hans ble hardt skadd.

Foto: AP Photo/Bill Richard / Ap

Naboer i Dorchester

Naboer i Dorchester klemmer hverandre utenfor huset til familien Richard.

Foto: Michael Dwyer / Ap

Martin Richard (8) gikk ut for å gi faren sin en klem etter at han hadde krysset mållinjen. Da han gikk tilbake til moren og søsteren sin, eksploderte bomben og han ble drept. Søsteren mistet benet sitt og moren er hardt skadd, skriver The Boston Globe.

Åtteåringen var fra Dorchester, en bydel i Boston. Venner og naboer av familien samlet seg i går kveld for å minnes den unge gutten.

– Det er helt uvirkelig, tragisk og uforståelig, sier byråd Ayanna Pressley, til nettstedet Boston.com.

Trodde datteren hadde overlevd

Krystal Campell

29 år gamle Krystal Campell stod ved mållinjen for å heie på kjæresten sammen med en venninne da bombene smalt.

Foto: Facebook

Det andre offeret som nå har blitt identifisert er 29 år gamle Krystle Campell. Hun stod ved mållinjen for å heie på kjæresten.

– Datteren min var den mest elskelige jenta. Hun hjalp alle, og nå er vi bare i sjokk, sier hennes far William Campell Jr. til Yahoo News.

Krystle stod sammen med en venninne, som ble hardt skadet av bomben. Siden venninnen hadde på seg Krystles id trodde lenge familien at 29-åringen var i live.

Det var først da de kom på sykehuset for å besøke henne de oppdaget den forferdelige misforståelsen. I sengen lå Krystles vennenine, og ikke datteren.

Først sent tirsdag fikk de bekreftet det de fryktet aller mest. Hun var blant de drepte.

– Vi ble helt knust. Hun var bare en helt fantastisk jente, alltid klar til å hjelpe, forteller den gråtkvalte far.

Brødre mistet hvert sitt ben

The Boston Globe forteller også historien om to brødre som mistet ett ben hver. Avisen har snakket med moren til de to, Liz Norden.

– Mor, jeg er hardt skadd, sa den ene broren da han ringte henne fra ambulansen på vei til sykehuset.

I de neste to timene var uvissheten om hva som hadde skjedd med den andre broren forferdelig og etter hvert forsto hun at begge sønnenes liv ville være forandret for alltid da bror nummer to kom til rette på et annet sykehus.

Begge to hadde mistet benet fra kneet og ned.

– Jeg hadde i min villeste drømmer ikke trodd noe slikt kunne skje, sier moren.

Prøvde å beskytte barna

Lisa og Tim Davey forteller at de så hjelpearbeidere bære vekk skadde som hadde mistet lemmer. De prøvde å skjule de mest grusomme synene for barna.

– Men de så mye. Medisinteltene ble fylt opp med flere og flere skadde, sier Lisa Davey.

Peter Fagenholz, som er kirurg ved Massachusetts General Hospital, sier sykehuset har behandlet flere av dem som ble hardest rammet.

– Her har vi hatt 29 pasienter til behandling, åtte av dem er veldig alvorlig skadd. De fleste har fått skader i nedre del av kroppen, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Øyenvitner etter Boston Marathon

Ekteparet Michael Schlitt og Cindy Hill fullførte Boston Marathon bare minutter før bomben gikk av, og forteller om de dramatiske minuttene etter eksplosjonen.

– Da jeg gikk i dusjen lo jeg, lykkelig over dagen, men da jeg kom tilbake var alt over. Man føler seg så sårbar, som om noe er tatt ifra oss og det helt uten grunn. Det er helt uten mening, sier Meredith Saillant.

Hun var sammen med venner på et hotell like ved mållinjen.

Innbyggerne i byen hjelper

Samtidig kommer det mange historier om hvordan innbyggerne i den amerikanske byen har stilt opp og hjulpet dem som ble rammet av bombene.

Etter at røyken hadde lagt seg begynte meldingene å tikke inn på Twitter og andre sosiale medier, takknemlige hilsener fra dem som har opplevd å bli tatt vare på da de trengte det mest.

– Folk er snille. Vi møtte en kvinne som lot oss bli med hjem til henne og tilbød oss noe å drikke, tvitret Ali Hatfield, en deltaker som hadde reist fra Kansas City i Missouri for å delta i løpet.

I stedet for å holde seg innendørs virker det som mange har trukket ut i gatene for å hjelpe. På internett ble det raskt opprettet et skjema på Google der Bostons innbyggere kan tilby husrom til maratonløpere utenbysfra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Boston Marathon

Deltakere og tilskuere tok vare på hverandre etter to store eksplosjoner ved slutten av Boston maraton mandag.

Foto: JESSICA RINALDI / Reuters

Bilder dokumenterer mange gode handlinger, for eksempler der politifolk overlater skadde barn til innbyggere som tar vare på dem.

– Alle som ønsker å komme seg vekk fra området, kom hit, nok av ledige bord og rolig her, dere behøver ikke å kjøpe noe. Åpen wifi, lade mobil, eller bare for å slippe å være alene, mat og drikke – du betaler bare hvis du kan #bostonhelp, tvitret eieren av restauranten El Pelon Taqueria.

Boston Marathon, uavhentede bager

Mandag kveld lå det mange uavhentede bager med løpernes eiendeler igjen.

Foto: SPENCER PLATT / Afp


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt