Marte innkalt til statsadvokaten

Marte Deborah Dalelv er innkalt til statsadvokaten mandag formiddag. Det opplyser hun til NRK, og sier samtidig at hun er svært nervøs for hva det kan innebære.

Marte Deborah Dalelv

Marte Deborah Dalelv er innkalt til statsadvokaten mandag kl. 11. Det opplyser hun til NRK, og sier at hun er svært nervøs for hva det innebærer.

Foto: Kamran Jebreili / Ap

Sigurd Falkenberg Mikkelsen
Foto: NRK

Marte Deborah Dalelv er overraskende innkalt til statsadvokaten mandag kl. 11.

– Jeg er veldig nervøs for hva det betyr og er redd jeg må i fengsel igjen, sier hun til NRK.

Advokaten er også overrasket og vet ikke hvorfor dette skjer, men det kan ha sammenheng med oppmerksomheten saken har fått internasjonalt.

Anmeldte voldtekt

Norske Marte Deborah Dalelv anmeldte en mannlig kollega for voldtekt mot henne i Dubai i mars i år.

Tirsdag denne uken ble hun selv dømt til 16 måneder i fengsel for å ha hatt seksuelt samvær utenfor ekteskapet, for å ha avgitt falsk forklaring til politiet og for å ha drukket alkohol.

Burj Khalifa, the world's tallest tower

Vakre bygg blender og gir en følelse av å være i en pulserende storby, men bak fasaden i Dubai befinner samfunnet seg på mange måter fremdeles i middelalderen, forteller nordmann i byen til NRK.

Foto: AHMED JADALLAH / Reuters

Mye oppmerksomhet

Saken har vakt sterke reaksjoner og stort engasjement både i Norge og internasjonalt. Folk bruker sosiale medier for å få sagt hva de mener om behandlingen av Dalelv.

Utenriksminister Espen Barth Eide har sagt at dommen mot henne er helt uakseptabel og utenriksdepartementet har innvilget fri rettshjelp til kvinnen.

Tror Dubai gir etter for presset

Seniorforsker ved Chr. Michelsens Institutt i Bergen, Anne Katrine Bang, sier til Dagbladet at hun tror Dubai vil gi etter for det internasjonale presset.

– Det faktum at verdensledende nyhetsmedia nå omtaler saken til Dalelv, og sosiale medier er fulle av negative omtaler av Dubai, vil kunne bidra til en løsning i saken.

– Med diplomatiske samtaler kan ankesaken komme raskt opp for retten, og der er de ikke tjent med en kopi av den første dommen, sier Bang til Dagbladet.

DUBAI

En britisk kvinne ble voldtatt på Dubai Marina's Address Hotel hvor hun feiret forlovelsen med sin kommende ektemann. Også hun ble arrestert, siktet for seksuelt samvær utenfor ekteskapet og for å ha drukket alkohol etter å ha anmeldt voldtekten.

Foto: STEVE CRISP / Reuters Creative

Arbeidsgiveren hevder han tilbød hjelp

Arbeidsgiveren til Marte Deborah Dalelv har fått mye kritikk for at de ikke varslet familien hennes etter arrestasjonen, selv om de visste at hun hadde blitt satt i fengsel i Dubai.

I en pressemelding skriver talsmann for Al Mana Interiors, Hani El Korek, at firmaet har tilbud henne hjelp og at de forstår at hun er i en vanskelig situasjon.

Firmaet fratok Marte Deborah Dalelv jobben etter at hun anmeldte en kollega for voldtekt i Dubai.

– Da Dalelv avviste positive og konstruktive diskusjoner om hennes status som ansatt, ble firmaet tvunget til å avslutte samarbeidsforholdet. Denne beslutningen har ingen ting å gjøre med voldtektsanklagene, skriver Hani El Korek i pressemeldingen.

SISTE NYTT

Siste nytt