Marsjerte for flere flyktninger til Spania

Minst 160.000 demonstranter tok til gatene i Barcelona for å kreve at Spanias regjering tar imot flere flyktninger fra krigsherjede land.

Flyktningmarsj i Barcelona

– TA DEM INN NÅ: Ifølge politiet var det 160.000 personer som deltok i marsjen for flyktninger, mens arrangøren mente tallet var så høyt som 300.000.

Foto: Manu Fernandez / AP

«Nok unnskyldninger! Ta dem inn nå!» og «Ingen flere dødsfall, åpne grensene!» stod det på plakater og bannere som demonstrantene bar gjennom Barcelonas gater lørdag.

Flyktningemarsj i Barcelona

Mange av spanjolene i Barcelona var kritiske til at den konservative regjeringen ikke har oppfylt løftet sitt om å ta inn 17.000 flyktninger.

Foto: Manu Fernandez / AP

Ifølge politiet var det 160.000 personer som deltok i marsjen for flyktninger, mens arrangøren mente tallet var så høyt som 300.000.

I september 2015 vedtok spanske myndigheter at de skulle ta imot over 17.000 flyktninger fra Syria, Irak, Afghanistan og Eritrea over to år, de fleste av dem fra flyktningleirer i Hellas og Italia.

Ett og et halvt år etter har landet kun tatt inn 1100 flyktninger, skriver nyhetsbyrået AP.

– Skammelig

Mange av spanjolene i Barcelona var kritiske til at den konservative regjeringen ikke har oppfylt løftet sitt.

– Skammelig, kalte Merce Conesa det, at Spania ikke hadde tatt imot flere flyktninger, og oppfordret EU til å straffe medlemsland som ikke fulgte opp sine løfter.

– Vi krever dette minimumet av anstendighet, at de 16.000 flyktningene kan komme, i det minste, sa Jacint Comelles, en av de fremmøtte som snakket med nyhetsbyrået AFP.

– Det er veldig viktig at Barcelona er en by for håp i et Europa preget av usikkerhet og hvor fremmedfrykten øker, sa borgermesteren i Barcelona, Ada Colau, som deltok i demonstrasjonen.

Til sammenlikning tok andre EU-medlemmer som Tyskland inn 890.000 asylsøkere i 2015 og 280.000 til i fjor.

Flyktningemarsj i Barcelona

«Nok unnskyldninger! Ta dem inn nå!», «Ingen flere dødsfall, åpne grensene!» og mye annet stod det på plakater og bannere som demonstrantene bar gjennom Barcelonas gater lørdag.

Foto: JOSEP LAGO / AFP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt