NRK Meny
Normal

Marini trolig ny president i Italia

Franco Marini (80) støttes av både venstresiden, sentrum og høyresiden i Italia som kandidat til å bli landets nye president.

Franco Marini

Franco Marini har som tidligere leder av det italienske senatet (overhuset i nasjonalforsamlingen) samarbeidet nært med president Giorgio Napolitano. Nå er han sannsynlig som hans etterfølger.

Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Marini, som var senatspresident mellom 2006 og 2008, blir trolig lansert som kandidat til stillingen av Pier Luigi Bersani, leder for sentrum-venstrekoalisjonen.

Også partiet til tidligere statsminister Silvio Berlusconi, Frihetens folk, støtter Marinis kandidatur. Det samme gjør sentrumspartiet til sittende statsminister Mario Monti.

Italias sittende president Giorgio Napolitano skal gå av 15. mai når hans periode på sju år er over, og han har sagt nei til å fravike grunnloven ved å forlenge sitt mandat.

Gitt at det verken har vært enighet om hvem som skal ny regjering etter valget 25. februar i år eller hvem som skal etterfølge Napolitano, har en forlengelse av presidentens periode vært foreslått som «et nødtiltak».

Det er nasjonalforsamlingen som skal velge Napolitanos etterfølger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt