NRK Meny
Normal

Mariette følger valget fra innsida

Norske Mariette Christophersen (26) er en del av David Camerons medieteam under valgkampen.

David Cameron

Norske Mariette Christophersen jobber for de konservative. Hun beskriver David Cameron som en inspirerende og moderne partileder.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Mariette Christophersen jobber som politisk rådgiver for den konservative politikeren Malcolm Moss. Moss har hatt flere ministerposter i tidligere regjeringer, og sitter nå i utenrikskomiteen.

Hun får dermed følge den spennende valgkampen i Storbritannia på nært hold. Og hun holder selvsagt en knapp på lederen for Det konservative partiet, David Cameron.

– Stemninga er på topp

Mariette Christophersen

Mariette Christophersen.

Foto: Privat

Christophersen forteller at den siste tida har vært både engasjerende og spennende.

– Alle, inkluderert Cameron, jobber døgnet rundt nå i innspurten. Likevel er stemningen på topp. Partiet ligger godt an på meningsmålingene, og det har ikke vært noen tilbakeslag i kampanjen. Tabbene er det i all hovedsak Gordon Brown som har stått for, mener hun.

Som politisk rådgiver skriver 26-åringen taler og pressemeldinger for Moss. Hun er også med og utformer spørsmål til spørretimen.

Men nå, under valgkampen, har hun jobbet i medieteamet på kontoret til de konservative.

Hun beskriver Cameron som en inspirerende, moderne og dynamisk leder, som i mye større grad enn sine forgjengere framstår som mannen i gata.

Møtte Cameron på joggetur

David Cameron

Mariette Christophersen møtte David Cameron på én av hans mange joggeturer.

Foto: Carl Court / AFP

Selv om hun har vært på de konservatives hovedkontor under hele valgkampen, har hun ikke fått anledning til å snakke ordentlig med partileder David Cameron. Han har nemlig ikke vært på kontoret en eneste dag de siste ukene.

Hun røper imidlertid at de har jogget forbi hverandre en gang. Cameron og Christophersen bor nemlig i samme strøk, i Notting Hill i London.

– Det var på den tida jeg søkte jobb i partiet, og selv om jeg ikke fikk hilst på Cameron, var jeg selvfølgelig lei meg for at jeg ikke hadde en CV for hånden, forteller hun.

Men jobben fikk hun likevel. Først som praktikant i tre måneder, og deretter som politisk rådgiver. Ifølge henne selv takket være en spekulativ og god søknad.

– Cameron blir statsminister

Christophersen spår et jevnt valgresultat, og tør ikke si noe for sikkert. Likevel holder hun en knapp på en konservativ seier.

– Situasjonen forandrer seg hele tida, og ulike meningsmålinger produserer ulike tall. Men jeg tror de konservative kommer til å vinne valget, og at Cameron blir ny statsminister, men uten en klar majoritet i parlamentet.

Det kan føre til en allianse med ett av de mindre partiene i parlamentet, eller en konservativ mindretallsregjering og nyvalg om ett år, tror Christophersen.

Ifølge Christophersen vil partiet først prioritere å kutte landets enorme gjeld, viss de kommer til makta. Ellers er en av de viktigste sakene å reformere skolesystemet.

Reiser hjem etter valget

Selv pakker hun kofferten og reiser hjem til Norge når valgresultatene er klare.

– Det har hele tida vœrt planlagt å flytte hjem nå, og det at det siste jeg jobber med er den viktigste og mest spennende valgkampen denne generasjonen har opplevd, gjør at jeg får ei kjempeartig avslutning på oppholdet mitt i Storbritannia og i parlamentet, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt