Hopp til innhold

Mann tatt med våpen og ugyldig akkreditering

Politiet ved Kongressen har pågrepet en mann (29) i sentrum av Washington D.C. med en ladet pistol, store mengder ammunisjon og ugyldig akkreditering til det avstengte området i Washington.

SIKKERHET: Tropper slipper gjennom sikkerhetsgjerdene som omringer Kongressen i hovedstaden lørdag.

SIKKERHET: Tropper slipper gjennom sikkerhetsgjerdene som omringer Kongressen i hovedstaden lørdag.

Foto: John Minchillo / AP

Det opplyser politiet, ifølge CNN.

Kanalen meldte først at mannen hadde falske papirer til Bidens insettelsesseremoni, men har nå korrigert opplysningene. Dette er senere rettet til at han ikke hadde tillatelse til å kjøre inn i det avstengte området.

Den 31 år gamle mannen fra nabostaten Virginia ble likevel pågrepet og siktet for blant annet ulovlig våpenbesittelse.

Mannen ble stoppet ved 18.30-tiden amerikansk tid, da han kjørte pick-upen sin opp ved en politibil som sto stasjonert ved en provisorisk politipost. Det er satt opp en rekke slike poster i hovedstaden etter stormingen av Capitol.

Da politiet spurte mannen om han hadde noen våpen, fortalte han dem at han hadde en semiautomatisk Glock-pistol i bilen, sier en politikilde til CNN.

Pistolen hadde 17 kuler i magasinet, med en patron i kammeret. Politiet beslagla håndvåpenet, 509 patroner, hagleammunisjon og et ekstra magasin til pistolen.

Økt fare

Etter forrige ukes storming av Kongressen i Washington er store deler av området rundt Capitol Hill og sentrum av byen stengt av.

Nasjonalgarden har sendt mer enn 20.000 soldater for å bidra til sikkerheten.

Sikkerhetsmyndigheter og FBI har advart om økt fare for trusler og opptøyer i alle landets delstater i dagene fram til innsettelsen 20. januar.

SISTE NYTT

Siste nytt