Mann skutt og drept av politiet

Politiet i København har skutt og drept en mann ved Nørrebro i sentrum av byen. Politiet mener mannen står bak to dødelige skyteangrep i byen.

Mann skutt og drept av politiet i København

Store politistyrker har i hele natt jaktet på gjerningsmannen bak to skyteepisoder i København. Søndag morgen ble en mann skutt og drept av politiet. Det er foreløpig ukjent om det er gjerningsmannen som ble skutt av politiet ved Nørrebro søndag morgen.

Foto: SCANPIX DENMARK / Reuters

Like før klokka 6 søndag morgen opplyser politiet i København at de har skutt og drept en mann ved Nørrebro. Mannen skal ha løsnet skudd mot politiet før han ble skutt.

– Politiet hadde tidligere på dagen en adresse på Nørrebro under observasjon. På et tidspunkt ankom en person som kunne være interessant med hensyn til etterforskningen, til stedet. Mannen åpnet ild mot politiet og ble deretter skutt. Mannen er avgått ved døden. Ingen politibetjenter ble rammet, skriver København-politiet i pressemeldingen.

Tre skyteepisoder

Dette er den tredje skyteepisoden i den danske hovedstaden på under et døgn. Politiet mener den drepte mannen er gjerningsmannen bak skyteepisodene ved synagogen i byen, og under et debattmøte om ytringsfrihet.

Lørdag ettermiddag ble det løsnet flere titalls skudd under et debattmøte om ytringsfrihet i Østerbro, nord i København. En mann ble drept og tre politibetjenter ble såret.

Den svenske tegneren Lars Vilks deltok på møtet. Han er kjent for sine Muhammed-karikaturer. Han sier til nyhetsbyrået AP at han tror han var målet for angrepet.

Like etter klokka 01 natt til søndag ble en ung jødisk mann skutt i hodet utenfor synagogen i Krystallgade i sentrum av København. Mannen døde senere av skadene. Også to politibetjenter ble såret i skyteepisoden. De er utenfor livsfare.

Gjerningsmannen flyktet til fots etter skyteepisoden.

Les også: En drept ved synagogen i København

Les også: Lars Vilks: Jeg var mål for angrepet

Les også: Skyteangrep mot ytringsfrihetsmøte i København

Tungt bevæpnede politistyrker patruljerte Københavns gater gjennom hele natten. Beboere i sentrum og på Nørrebro forteller til nyhetsbyråene at det rådet kaotiske tilstander da politiet forsøkte å få folk til trekke seg bort fra gatene.

Terrorhandling

Danmarks statsminister, Helle Thorning-Schmidt, kalte angrepet mot debattmøtet på kulturhuset Krudttønden for en terrorhandling da hun kom til åstedet lørdag kveld.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt besøkte lørdag kveld åstedet for angrepet.

SISTE NYTT

Siste nytt