Hopp til innhold

Tre menn pågrepet og siktet i øksedrap-sak

Tre menn i 30-årsalderen er pågrepet og siktet i Skåne i Sverige etter et drap som skjedde lørdag i full offentlighet i en park.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Skurup øksedrap - SVT video» i nytt vindu

Politiet fikk melding om et basketak i det sørsvenske tettstedet Skurup i 16.30-tiden lørdag. Politi og ambulanse rykket ut til stedet, hvor de fant en død mann.

Flere vitner har fortalt svenske medier at de mener offeret ble hugget ned bakfra med øks. Politiet har derimot ikke villet bekrefte hvilket våpen som ble brukt, men har sagt at det er snakk om stikk- og slagskader.

Les også: Mistenker øksedrap i Sverige

Natt til søndag ble en 28 år gammel mann pågrepet i saken, og siktet for drapet. Søndag ettermiddag ble imidlertid to andre menn til pågrepet og sikteti saken, skriver Expressen.

Alle de innblandede skal komme fra Skurup. De er kjente fra politiet fra tidligere.

Fant moped

Søndag har politiet søkt over området der den døde ble funnet med helikopter, ifølge Expressen.

Noen hundre meter fra åstedet er det etter helikoptersøket funnet en forlatt moped, skriver avisa.

Flere vitner skal ha fortalt om en gruppe menn, én med moped, som var i området i forbindelse med noe bråk som kan ha vært foranledningen til drapet.

Politiet vil ikke bekrefte til avisa om mopeden kan knyttes til drapet, men utelukker det heller ikke.

– Det kan nok ha med vår etterforskning å gjøre siden vi har fått inn vitneutsagn om noen som skal ha flyktet fra stedet på moped, sier kommunikasjonsrådgiver Westford til Expressen.

Avisa Aftonbladet skriver at den døde er en 36 år gammel mann som hadde flere små barn. Mannen skal fra tidligere ha flere dommer mot seg for vold- og narkotikakriminalitet. Han skal likevel ikke ha vært involvert i noen form for kriminalitet som er registrert hos politiet på flere år.

Mann drept i Skurup

SISTE NYTT

Siste nytt

Denne videoen skal vise en drone fra det ukrainske forsvaret slippe en granat på russiske styrker utenfor Kharkiv.

Slipper håndgranater fra minidroner

Nye videoer viser at små droner utstyrt med lette granater blir brukt i krigen i Ukraina. Disse blir først og fremst brukt som propaganda, mener ekspert Ole Jørgen Maaø fra Luftkrigsskolen.