NRK Meny
Normal

Mann siktet for brannstifting mot islamsk trossamfunn i København

En bygning som tilhører Islamsk Trossamfund i København, begynte å brenne søndag. En 35-åring er nå siktet for å ha tent på bygningen.

Brannstifting mot islamsk trossamfunn i Danmark

TENT PÅ: En mann skal ha kastet brennbar væske mot et av vinduene i bygningen.

Foto: Mathias Øgendal

Bygningen begynte å brenne søndag formiddag. Mange mennesker, inkludert barn, skal ha vært i bygningen.

Politiet antok raskt at brannen var påsatt, og søndag ettermiddag arresterte de en 35 år gammel mann som nå er siktet for ugjerningen.

Født i 1980

– Vitneavhør og den øvrige etterforskningen har ført til at mann er blitt siktet for forholdet. Mannen er fra lokalområdet, er født i 1980 og er tidligere dømt for blant annet hærverk, sier København-politiet i en pressemelding, ifølge Ekstra Bladet.

Ifølge avisen fikk mannen en type dom som gis til personer i Danmark som ikke kan sone i fengsel fordi de er psykisk syke.

Bygningen som skal ha blitt påtent, ligger på Dortheavej i Nordvestkvarteret i København.

Politiken skriver at en gruppe barn som fikk undervisning i bygningen, luktet røyk og at brannen etter det raskt ble oppdaget og slukket. Ingen skal ha blitt skadet.

– Terrorangrep

Talsmann for trossamfunnet, Imra Shah, opplyser til Politiken at brannen startet i bygningens videorom. Han forteller at noen har brutt opp vinduet og kastet et eller annet brennbart inn i bygningen.

– Dette er et terrorangrep mot en sivil institusjon. Det er det ingen tvil om, sier Shah til avisen.

Politiet avviser imidlertid at vinduet skal ha blitt brutt opp. I en pressemelding skriver de at gjerningsmannen skal ha satt fyr på brennbar væske som han så kastet opp mot en rute, ifølge Politiken.

Trossamfunnet skriver ifølge Berlingske Tidende at angrepet dessverre ikke kommer overraskende på dem.

– Vi har holdt konferanser om islamofobi og ved flere anledninger gjort oppmerksom på den stigende antipatien og hatet som eksisterer mot muslimer i Danmark, skriver de.

Laster kart, vennligst vent...

Les også:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt