NRK Meny
Normal

Mann siktet i forbindelse med britedrap i Kenya

Politiet har siktet en mann i forbindelse med saken der den britiske statsborgeren David Tebbutt ble skutt og drept i Kenya. Kona Judith ble kidappet da bevæpnede menn tok seg inn på feriestedet i Kenya der paret bodde.

Kenya

En britisk statsborger ble drept og en ble kidnappet fra et feriested i Kenya i tidligere denne måneden. Bildet viser feriestedet Kiwayu Safari Village.

Foto: WILLIAM DAVIES / Afp

David Tebbutt (58) ble skutt og drept da bevæpnede menn tok seg inn på feriestedet Kiwayu Safari Village, et luksus-hotell som ligger nær grensen til Somalia.

En domstol i Kenya har nå siktet en mann i forbindelse med drapet, melder Sky News.

Den siktede mannen nekter både for at han står bak drapet, og at han har jobbet sammen med den bevæpnede banden for å kidnappe David Tebbutts kone.

Skal ha nektet å spise

Judith Tebbutt (56) ble kidnappet i forbindelse med drapet, og det antas at hun holdes fanget i Somalia.

Kenyaneren pleide å jobbe på hotellet der Tebbutt-paret bodde. Han er siktet for kidnapping, ran og vold, men hevder han ble tvunget til å ta med den bevæpnede banden til feriestedet, mot sin vilje.

Britiske myndigheter jobber med å få løslatt fru Tebbutt. Ifølge Sky News har det kommet meldinger om at hun skal ha sluttet å spise for trosse sine kidnappere.

Det er ikke sikkert om de som holder henne fanger er de samme som utførte kidnappingen.

Så menn bære Judith

Judith og David Tebbuth ble angrepet den første natten de bodde ved feriestedet, ifølge myndighetene i Kenya.

De første meldingene går ut på at den bevæpnede banden brøt seg inn på feriestedet der Tebbuth-paret bodde.

En kenyansk politimann skal ha sett seks menn frakte bære kvinnen bort, men han skal ha bestemt seg for å ikke skyte mot mennene på grunn av faren for å treffe kvinnen, skriver Sky News.

– Kan brukes til forhandling

Kiwayu Safari Village skal ligge i underkant av 100 kilometer unna Ras Komboni, der den Al Qaida-tilknyttede gruppen Al Shabaab har sitt hovedkvarter.

Sky News sikkerhetsredaktør Sam Kiley sier at det kan tenkes at den bevæpnede banden kan bruke den kidnappede kvinnen til å forhandle med utenlandske stormakter.

Kiwayu Safari Village ble åpnet av et italiensk par i 1973 og består av 18 luksushytter som ligger på en privat strand.

Etter angrepet har den britiske ambassaden gjentatt sin oppfordring til turister om å ikke reise nærmere enn 50 kilometer unna grensen til Somalia

Tre hjelpearbeidere ble kidnappet i området 2009, og to nonner ble kidnappet i 2008. Samme år ble den britiske misjonæren Brian Thorp drept under et ran på øya Lamu.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt