NRK Meny
Normal

Mann pågrepet for giftbrev i USA

FBI har pågrepet en person i forbindelse med etterforskningen av giftbrevene som ble sendt til flere amerikanske politikere.

Ricin-etterforskning

Politiet gjennomsøker Taekwondo-studioet til den pågrepne 41-åringen tidligere i uken.

Foto: Lauren Wood / Reuters

FBI-agenter gikk tidlig lørdag morgen lokal tid til aksjon og arresterte en person i Mississippi, i forbindelse med etterforskningen av giftbrevene som er sendt til amerikanske politikere.

Den arresterte er en 41-årig kampsport-instruktør fra Tupelo i Mississippi ved navn Everett Dutschke. Det er ikke kjent om mannen har status som siktet i saken.

Taekwondo-instruktør

41-åringen skal ifølge Reuters ha blitt pågrepet og arrestert etter at mannens bolig, tidligere arbeidsplass og et Taekwondo-studio ble gjennomsøkt tirsdag og onsdag denne uken.

Myndighetene har hatt mannens hjem under overvåkning siden fredag, og gikk til aksjon da de så mannen ankomme.

For halvannen uke siden ble brev med den dødelige giften ricin sendt til president Barak Obama og den republikanske senatoren Roger Wicker, skriver NTB.

Tidligere har FBI pågrepet en 45 år gammel mann, Elvis-imitatoren Paul Kevin Curtis fra Mississippi, som var mistenkt for å ha sendt giftbrevene. Men påtalemyndigheten trakk siktelsen mot Curtis tirsdag denne uken.

Ingen sammenheng

Giftbrevene ble sendt kort tid etter terrorangrepet i Boston, men det ble tidlig sagt at det ikke var noe som tydet på at det var noen sammenheng mellom bombeaksjonene og giftbrevene.

Brevet som var adressert til Obama, nådde aldri fram til presidenten, men ble stanset i en kontroll utenfor Det hvite hus.

Også brevet som var sendt til senator Roger Wicker, ble stanset i en kontroll før det nådde fram til Senatet.

Ricin er en svært kraftig gift, og noen få korn av stoffet er nok til å ta livet av et voksent menneske. Men giften i brevene som ble sendt til presidenten og den republikanske senatoren, skal ha vært sterkt utblandet og i praksis lite kraftig.

Les også:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt