Én person pågrepet for Brussel-terror

En person er pågrepet for skytingen på et jødisk museum i Brussel, hvor fire personer ble drept. Ifølge AFP tar mannen på seg ansvaret for terrorhandlingen i en video.

Belgisk politi frigir overvåkningsbildene av mannen de mener står bak terrorhandlingen mot det jødiske museet i Brussel.

MISTENKT FOR MORD: En 29 år gammel mann er arrestert mistenkt for mord på fire personer i det jødiske museet i Brussel. Det er ikke slått fast at den arresterte mannen er den samme som er i denne videoen.

Personen som er mistenkt for skyteepisoden på det jødiske museet i Brussel kan ha tilknytning til jihadister i Syria. Det opplyser kilder i etterforskningen til nyhetsbyrået AFP.

AFP melder søndag ettermidag at 29-åringen tar på seg ansvaret for terrorhandlingen i en video. Filmen skal være beslaglagt av politiet, opplyser påtalemyndigheten.

Totalt fire personer er bekreftet drept.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

– Mistenkt for mord

Mannen skal ha blitt arrestert fredag i den franske byen Marseille. Han skal ha vært i besittelse av en kalasjnikov og en pistol lik de som ble brukt i angrepet den 24. mai.

Mannen er varetektsfengslet mistenkt for mord og forsøk på mord i forbindelse med en terrorhandling, skriver AFP.

Belgisk politi mener mannen som skjøt og drepte i museet i Brussel handlet alene.

– Vi mener mannen agerte på egen hånd og at han var godt forberedt, sa pressetalskvinne Ine Van Wymersch på en pressekonferanse forrige søndag.

– Jeg er sjokkert over at det er skjedd drap ved museet. Mine tanker går til ofrene og deres familier, sa den belgiske utenriksministeren Didier Reynders etter skytingen.

– Tre israelere drept

Utenriksministeren var en av de aller første som kom til stedet etter at skytingen skjedde. Han hadde vært i nærheten og fortet seg til stedet da han hørte skudd.

– Jeg hørte at det ble avfyrt skudd og skyndet meg bort hit, fortalte Reynders. Der så han to av de drepte like innenfor dørene på det jødiske museet.

Forrige søndag døde en 25 år gammel mann etter å ha ligget hardt skadet på sykehus siden lørdag.

Mannen er belgisk og jobbet deltid ved museet. De tre andre drepte skal være israelske turister, et ektepar i 50-årene fra Tel Aviv, og en fransk kvinne. Alle de fire personene befant seg inne i museet og de ble truffet i hodet eller halsen.

Det jødiske museet ligger i Sablon-området, sentralt i sentrum av Brussel. Skytingen skal ha skjedd både inne i og utenfor museet.

Ifølge den belgiske avisen La Libre kom gjerningspersonen til stedet i en Audi. En sjåfør og en passasjer kom ut av bilen. Sjåføren la to vesker på bakken før han åpnet ild mot forbipasserende.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt