Normal

Mann pågrepet etter fotballvold

En mann er pågrepet for drap etter at en fotballtilhenger ble mishandlet til døde i helgen. 28-åringen meldte seg selv for politiet.

Demonstrasjon mor fotballvold

I Helsingborg samlet demonstranter seg ved vakttårnet der en supporter ble mishandlet.

Foto: Björn Lindgren / TT / NTB scanpix

Mannen er mistenkt for drap, men er ikke avhørt ennå, skriver Aftonbladet. Han møtte opp på politistasjonen i Helsingborg ved 2330-tiden mandag kveld.

En tilhenger av Djurgården døde etter at han skal ha blitt utsatt for vold før seriekampen mellom Helsingborg og Djurgården tidligere søndag.

Demonstrerte mot volden

I den sørsvenske byen Helsingborg samlet flere tusen personer seg, melder Sveriges Radio. Etter et stille minutt gikk folkemengden opp for å tenne lys og legge blomster og supporterskjerf der den 43 år gamle mannen ble slått ned, skriver Helsingborgs Dagblad.

– La oss vise at vi er mange. La oss vise at vi ikke vil se mer vold i forbindelse med fotballkamper, skriver Helsingborgs supporterklubb på Facebook.

I Stockholm var rundt 30.000 mennesker stille i ett minutt før en kamp og på Djurgården ble det holdt minnestund.

– Begrense alkohol

Justisminister Beatrice Ask har sagt at hun tror det vil kunne begrense uroen hvis det ble solgt mindre alkohol på store idrettsarrangementer.

– Folk som er edru, slåss mindre, sier hun.

Det svenske politiet mener supporterdrapet i Helsingborg er et resultat av en dyster utvikling i lengre tid og bekrefter at de har én mistenkt i saken.

– Dette må få konsekvenser fremover. Vi kommer til å ta kontakt med det svenske fotballforbundet og klubbene om hva som skal skje, sa Tommy Sverngard i Helsingborg-politiet på en pressekonferanse i går.

Politiet er nå i ferd med å gjennomgå filmer og bilder fra åstedet.

Demo Helsingborg

Demonstrantene kom med fakler, blomster og lys i Helsingborg.

Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt