NRK Meny
Normal

Mann pågrepet etter bombefunn på kjøpesenter i Stockholm

Svensk politi fant onsdag denne uken en mistenkelig gjenstand på kjøpesenteret Liljeholmsgalerian i Stockholm. Nå skriver en svensk avis at gjenstanden ha vært en flere kilo tung bombe, og at en 43 år gammel mann er pågrepet i saken.

Laster kart, vennligst vent...

Det er den svenske avisen Expressen som fredag skriver at gjenstanden som ble funnet onsdag kveld er en bombe.

En 43 år gammel mannlig mistenkt ble identifisert via sikkerhetskameraer og DNA-spor, og ble i ettermiddag ble pågrepet.

– Han er anholdt mistenkt for å ha forberedt skadeverk, opplyser kommunikasjonsansvarlig Karin Solberg ved Söderort-politiet.

Funn utløste storaksjon

Det var rett før klokken åtte onsdag at svensk politi fikk varsel om en etterlatt gjenstand på en kafé på det populære kjøpesenteret Liljeholmsgalerian.

Senteret ble ryddet og sperret av, og politiets bombegruppe ble satt inn.

Politiet ønsker ikke å kommentere funnene overfor Expressen, men understreker at det aldri var fare for at bomben skulle detoneres, uten at de vil utdype hvorfor.

Opptak fra sikkerhetskameraer skal ifølge avisen ha hjulpet politiet med å peke ut en person som satt ved et kafébord rett ved stedet mystiske gjenstanden ble funnet.

Les også: Demonstrasjon mot nazister: – Politimenn skadet i sammenstøt

– Identifisert via DNA-funn fra kaffekopp

I ettermiddag bekrefter politiet at en 43 år gammel mann er pågrepet i et boligområde i bydelen Hägersten. Han er kjent for politiet, og har tidligere vært dømt for mishandling og skadeverk.

Expressen skrev tidligere fredag at den mistenkte skal ha hatt kontakt med to andre menn inne på kafeen, og at han utvekslet penger med dem.

Mannen etterlot seg også en kaffekopp på kafébordet, som ble innlevert til politiet. Det var DNA-analyser av spor på koppen som skal ha bekreftet identiteten til den mistenkte og ført til pågripelsen.

Politiets talskvinne Karin Solberg sier til Expressen at det ikke foreligger noen konkrete trusler mot kjøpesenteret eller området.

Les også: Legger ned etterforskning av selvmordsbomber

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt