NRK Meny
Normal

Gjemte ape i trusa – arrestert på flyplassen

Tollmyndighetene på New Dehli internasjonale flyplass arresterte mandag en mann som forsøkte å gå ombord i et fly med en ape gjemt i undertøyet.

Lorier, aper, primater

SJELDEN: Loriene, som til vanlig holder til i sørøstasia og Afrika, er populære smuglerobjekter. Dette bildet er fra Bangalore i India.

Foto: DIBYANGSHU SARKAR / AFP

Mannen var på vei fra Bangkok til Dubai, men ble stoppet da flyet mellomlandet i New Dehli.

Han ble arrestert sammen med to andre passasjerer, melder det indiske nyhetsbyrået Press Trust, ifølge AFP.

Flyplasspersonalet fant den 17 centimeter store apen godt gjemt i mannens undertøy da han forsøkte å komme seg gjennom sikkerhetssjekken.

Apen skal være av typen loris, på norsk lorier eller halvaper, en familie av primater som omfatter fem slekter med til sammen ti arter. Loriene er hjemmehørende i Afrika og Asia.

Det skal også ha blitt funnet en ape av samme type i en søppelkasse et annet sted på flyplassen.

– Vi tror de gikk fra ham fordi de ikke klarte å bære ham, sier en sikkerhetsvakt ved flyplassen til det indiske nyhetsbyrået.

Smuglet skilpadder

De tre passasjerene ble avhørt på flyplassen og senere arrestert, mistenkt for dyresmugling.

Forsøk på å smugle sjeldne dyrearter er et problem i India. For kort tid siden ble en mann pågrepet med ti skilpadder gjemt i undertøyet på hovedflyplassen i Mumbai.

Mannen og to andre, forsøkte også å smugle seks persiske katter, tre giftige edderkopper og elleve sjelne fugleegg, men ble stanset på flyplassen, bøtelagt og sendt tilbake til Bangkok der de kom fra, skriver avisa Hindustan times.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt