Mann drept av sikkerhetsvakter ved NSA

En person er drept og en annen alvorlig såret etter at en bil kjørte inn i en port utenfor hovedkvarteret til etterretningsorganisasjonen NSA utenfor Washington DC i USA. De to ble skutt av vaktene ved porten. Også en av vaktene ble såret.

– Skudd avfyrt utenfor NSA

VIDEO: To såret etter skyting utenfor NSA

Det er uklart om vaktmannen ble skutt eller om han ble såret på en annen måten.

En SUV, et firehjulsdrevet terrengkjøretøy, prøvde å kjøre ned en port utenfor hovedkvarteret til National Security Agency (NSA). Bilder fra NBC4 viste en uniformert mann som ble fraktet fra stedet i ambulanse.

TV-bilder fra stedet viste to skadde biler etter hendelsen. Den ene bilen tilhørte politiet, den andre er SUV-en som kjørte inn i porten. Det er et stort politioppbud på stedet.

I en offisiell uttalelse fra Fort-Mead-basen heter det at en person er død og en annen såret etter at en bil prøvde å kjøre en bil inn til NSA-hovedkvarteret. Sikkertsfolk fra NSA hindret dem i å nå sitt mål. Saken er under etterforskning, heter det.

FBI sier de etterforsker saken sammen med det lokale politiet og basens eget politi.

Bekrefter «episode»

Angrep mot NSAs hovedkvarter

Veiene rundt den store militærbasen Fort Mead er stengt på grunn av hendelsen ved inngangen til NSA.

Foto: Patrick Semansky / Ap

Avisen Washington Post melder at politiet på Fort Meade, som ligger i fylket Anne Arundel i delstaten Maryland, har bekreftet at det har vært en episode på den delen av basen der NSA har sitt hovedkvarter.

NBC News melder at det var to menn utkledd som kvinner, som i en stjålet bil kjørte inn i sikkerhetsgjerdet rundt militærbasen Fort Meade. En vakt grep inn og skjøt i alle fall en av mennene i bilen, en Ford Escape. Da bilen ble gjennomsøkt ble det funnet et våpen og noe narkotika, melder fjernsynsstasjonen.

Flere politikilder sier at episoden ved inngangen til NSA neppe er relatert til terror, men at det mer trolig er snakk om vanlig kriminalitet.

En talsmann for Det hvite hus sier at presidenten er orientert om hendelsen ved NSA-hovedkvarteret.

– Andre hendelse i mars

Det jobber rundt 40.000 mennesker, 29.000 militære og 11. 000 sivile, på militærinstallasjonen Fort Meade, der også NSA har sitt hovedkvarter. Militærinstallasjonen, som har historie helt tilbake til første verdenskrig, ligger 32 kilometer nordøst for Washington.

Ifølge CNN er dette den andre hendelsen ved NSA-hovedkvarteret denne måneden. En mann ble i begynnelsen av mars arrestert etter å ha kjørt rundt i området rundt NSA-inngangen med et våpen i bilen.

NSA ble kjent over hele verden da varsleren Edward Snowden avslørte en rekke detaljer om etterretningstjenestens overvåkningsmetoder.

National Security Agency (NSA) er den største av USAs 16 etterretningsorganisasjoner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt