Mann drept av gigantisk fugl i Florida

En gigantisk fugl som opprinnelig holder til i Australia og Ny-Guinea har angrepet og drept eieren sin i Florida.

En mann ble fredag drept av en kasuarer i Florida

Kasuarer regnes som verdens farligste fugl, med klør som kan bli 10 centimeter lange. I USA kreves det spesialtillatelse for å eie arten.

Foto: Wilson Ring / AP

Den 75 år gamle mannen ble drept av kasuaren fredag. Ifølge lokale myndigheter gikk fuglen til angrep da mannen falt.

Selv om han raskt ble brakt til sykehus av ambulansepersonell, var han påført så store skader at legene ikke klarte å redde ham.

– Det ser ut til at det har vært et uhell. Etter som jeg forstår falt eieren i nærheten av fuglen og ble da angrepet, forteller visesheriff Jeff Taylor til Gainesville Sun.

De tror mannen ble drept av fuglens lange og skarpe klør.

Den 75 år gamle eieren var kjent for å ha en samling eksotiske dyr på eiendommen sin.

Må ha fuglelisens

Florida Fish and Wildlife Conservation Commission har regler om at det kreves spesielle tillatelser for å holde kasuarer i fangenskap i delstaten.

Ifølge San Diego Zoo er kasuaren verdens farligste fugl. Den kan bli opptil 1,8 meter høy og veie opp mot 60 kilo. Selv om fuglen ikke flyr, er den veldig hurtig og kan komme opp i en hastighet på rundt 50 kilometer i timen.

På en utvokst fugl kan de fem klørne på hver fot bli 10 centimeter lange, og den kan drepe et rovdyr med et eneste raskt snitt.

En talskvinne for Florida Fish and Wildlife Conservation Commission sier til amerikanske medier at den som skal holde en slik fugl i fangenskap må ha betydelig erfaring med å håndtere slike arter. Det er også satt spesifikke krav til burene fuglene skal være i.

Ifølge politiet vil fuglen bli værende på eiendommen.

SISTE NYTT

Siste nytt