Mann arrestert for skyting i Malmø

En 24 år gammel mann er pågrepet for drapsforsøk etter en skyteepisode i Malmo i forrige uke, opplyser svensk politi. Hendelsen er ikke knyttet til skytingen i byen den siste tiden.

Pressekonferanse i Malmø

Willy Persson fra Malmøpolitiet, Malmøs politimester Ulf Sempert og etterforskningsleder Börje Sjöholm holdt pressekonferanse torsdag morgen.

Foto: SVT

Mannen ble pågrepet i går, skriver Expressen.

Han er mistenkt for en skyteepisode som fant sted i bydelen Lindängen i Malmø 20. oktober i forbindelse med et gjengoppgjør.

To menn på 22 og 29 år ble skutt, men skadene er ikke livstruende.

Politiets talsmann Lars-Håkan Lindholm avviser at pågripelsen har sammenheng med skytingen mot personer med innvandrerbakgrunn den siste tiden, skriver Aftonbladet.

Det er ukjent om han er mistenkt for flere forhold.

– Har ingen sammenheng med «lasermannen»

Börje Sjöholm

Börje Sjöholm leder etterforskningen.

Foto: Helge Carlsen / NRK

På en pressekonferanse i Malmø torsdag morgen bekreftet Börje Sjöholm ved kriminalpolitiet at politiet ikke tror hendelsen har noen sammenheng med den såkalte lasermannen.

– Slik vi bedømmer det, har det ikke sammenheng med de andre skytingene. Vi belager oss på en lang etterforskning, og profileringen er klar. Det viktigste for oss er at vi fortsatt tror det er en og samme gjerningsmann, sier Sjöholm.

Grafikk: Full oversikt over skyteepisodene

Sjöholm sier det er vanskelig å danne seg et bilde av gjerningsmannen ut fra skudd, men tror ikke at mannen kommer til å gi seg.

– Profileringen svarer på om det er samme gjerningsmann. Vi vet ikke hvordan han reagerer, han kan velge å slutte, eller å fortsette med skytingen, sier Sjöholm.

Les også: – Må skyte igjen for å bli tatt

– Oppfør dere som vanlig

Mann skutt i Malmø

Flere personer med innvandrerbakgrunn har blitt beskutt på bussholdeplasser.

Foto: Stig-Åke Jönsson / Scanpix

Skytingen 24-åringen er pågrepet for skjedde fire timer etter at en mann ble beskutt ved en bussholdeplass i Malmø.

Les også: – Jeg kjente blodet renne over hele kroppen

– Jeg er enig i at informasjonen som gikk ut innledningsvis kunne ha vært tydeligere. Skytingene er et så hett tema i Malmø at selv om det viser seg at den arresterte ikke kan kobles til saken, er det fortsatt interessant, sier Lars Mahler, talsmann for etterforskningsgruppa.

Politiet vil fortsatt ikke advare folk mot å gå utendørs, og mener faren for å bli beskutt er veldig liten.

– Vårt arbeid med å skape trygghet i gatene i Malmø fortsetter med uforminsket kraft. Man skal oppføre seg som vanlig, sier politisjef Ulf Sempert.

SISTE NYTT

Siste nytt