NRK Meny
Normal

Mann angrep studenter med bil og slakterkniv i USA

Én mistenkt ble skutt og drept av politiet etter et angrep på et universitet i Ohio i USA mandag. Gjerningsmannen kjørte på flere ofre før han gikk ut av bilen og knivstakk flere av dem, ifølge politiet.

Skyting ved Ohio State University

LÅSTE SEG INNE PÅ SKOLEN: Politi ved Ohio State University, hvor studentene fikk beskjed om å «søke dekning, flykte og kjempe» da alarmen gikk mandag morgen, lokal tid.

Foto: Tom Dodge / AP

– En mann kjørte bil over fortauskanten og inn i fotgjengere. Han tok deretter ut en slakterkniv og begynte å knivstikke ofre. Kniven ble funnet på åstedet, opplyser Craig Stone i politiet på en pressekonferanse.

Minst ni personer ble skadet. Tilstanden skal ikke være livstruende for noen av dem.

Ukjent motiv

Motivet for angrepet er foreløpig ukjent. Politiet undersøker om angrepet kan ha vært et terrorangrep.

– Vi kan fortelle at mistenkte er en student ved universitetet, bekreftet Stone.

– Det er for tidlig å si at dette var en planlagt hendelse, men det var med vilje. Så langt vi forstår, så var den én mistenkt. Han ble skutt, og er død, fordi han ikke fulgte politiets ordre, sier Stone.

Gjerningsmannen ble skutt av en polititjenestemann som jobbet på skoleområdet, og som befant seg i nærheten da angrepet startet.

– Flere bygninger er fortsatt stengt, men vi tror trusselen var over da politiet skjøt og drepte den mistenkte, men vi kommer til fortsatt å være på skoleområdet, sier Monica Moll, sikkerhetsansvarlig ved universitetet.

Videobilder av angrepet viser at mannen var alene i bilen, men politiet etterforsker om flere kan ha vært involvert, skriver AFP.

Bil på åstedet ved Ohio universitet

Bil sett innenfor politisperringene på åstedet.

Foto: John Minchillo / Ap

Fikk beskjed om å gjemme seg

Brannalarmen gikk av like før klokka 09:30 lokal tid, etter at brannvesenet hadde blitt tilkalt til en klorinlekkasje i kjemibygningen på universitetsområdet.

Studentene fikk kort tid etter en tekstmelding om alarmberedskap, der de ble bedt om å løpe, gjemme seg, kjempe fordi det var en «aktiv skytter» på området. I rundt to timer var studenter og ansatte innelåst i klasserom, mens politiet undersøkte åstedet.

De første meldingene lød at det var skyting på skoleområdet. Så langt har politiet ikke funnet noe annet skytevåpen enn det de selv brukte.

Ifølge en talsperson for universitetet har flere av ofrene knivskader, mens andre har skader etter å ha blitt truffet av et kjøretøy. Ingen andre enn gjerningsmannen skal ha blitt skutt.

Ifølge Ohio State University er skoleområdet sikret. Mange studenter har forlatt universitetsområdet.

Et av USAs største universiteter

– Jeg trodde det var en ulykke helt til jeg så fyren komme ut av bilen med en kniv, sier studenten Martin Schneider til AP.

Han la til at gjerningsmannen ikke sa noe under angrepet.

Den 22 år gamle studenten Anthony Falzarano forteller til CNN at han hadde undervisning da angrepet startet.

– Vi hørte sirener, og alle i klassen fikk en tekstmelding fra nødetatene. Noen sier de hørte smell rett før vi fikk meldingen, men jeg hørte ikke noe, sier han.

Nesten 60.000 studenter er tilknytta universitetsområdet. Det gjør Ohio State University til en av USAs største universitet.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt