NRK Meny
Normal

Mange fryktes døde i forlis i Middelhavet

20–30 personer fryktes å ha druknet da en båt gikk ned utenfor kysten av Libya, mens 88 migranter skal ha blitt reddet.

En stor fiskebåt med over 500 flyktninger kantret langst kysten av Libya. 562 mennesker ble reddet. Fem omkomne er funnet.

SE VIDEO: Onsdag ble det også meldt om et båtforlis i Middelhavet. Da druknet minst fem mennesker utenfor Libyas kyst, mens hele 500 mennesker ble berget ut av vannet i live.

Fem mennesker druknet utenfor Libyas kyst da en overfylt flyktningbåt kantret på vei til Europa onsdag. Hele 500 mennesker ble berget ut av vannet i live.

Torsdag har en ny flyktningbåt forlist i Middelhavet. Den italienske kystvakten meldte først at om lag 80 personer var druknet. Dette tallet ble senere trukket tilbake, ifølge Reuters.

EUs marinestyrke har meldt om 20–30 omkomne, mens 88 migranter og flyktninger skal ha blitt reddet opp fra sjøen så langt.

Redningsaksjon

– Et rekognoseringsfly fra Luxembourg oppdaget den kantrede båten om lag 35 nautiske mil utenfor Libyas kyst med rundt 100 migranter som enten lå i vannet eller klynget seg til det synkende fartøyet, sier kaptein Antonello de Renzis Sonnino, talsmann for EUs militæroperasjon Sophia.

Operasjonens mål er å bekjempe menneskesmugling i Middelhavet.

– Dessverre er det også døde, sier de Renzis Sonnino.

Redningsaksjonene pågikk fortsatt torsdag ettermiddag. En spansk fregatt og den italienske kystvakten var først ute på stedet der de kastet redningsvester og redningsbøyer til de mange menneskene i sjøen.

Ifølge den libyske kystvakten har det blitt observert ytterligere to tomme båter i dette området, noe som tyder på at det kan være snakk om flere forlis, melder Reuters.

Migranter og flyktninger ber desperat om

BER OM HJELP: Migranter og flyktninger ber desperat om hjelp idet båten deres er i ferd med å synke. Mange av disse ble kort tid etter reddet av en spansk fregatt.

Foto: HANDOUT / Reuters/NTB Scanpix

1400 mistet livet i år

Bilder som er lagt ut på Twitter av EUNAVFOR MED, viser mennesker som veiver med armene mens de balanserer på dekket av en båt som allerede ligger under vann, men som fortsatt er synlig.

Minst 5600 mennesker er plukket opp av den italienske kystvakten i Middelhavet siden mandag.

Til sammen har om lag 1400 mennesker mistet livet så langt i år under forsøk på å krysse havet, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt