NRK Meny
Normal

Mange flere dør i Moskva

Dødeligheten i Moskva er doblet den senere tiden samtidig med at byen har vært dekket av giftig røyk og smog, ifølge den russiske hovedstadens helsesjef.

Dårlig luftkvalitet ved Den røde plass i Moskva på grunn av skogbrannene

Farlig røyk ligger tykk over Moskva for tiden.

Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / Afp

Moskva, med sine 10 millioner innbyggere, har også vært rammet av den verste hetebølgen over Russland på nærmere 100 år.

- Antall døde per dag ligger nå på rundt 700, mot vanligvis 360-380, opplyser helsesjef Aleksandr Seltsovskij i et intervju med nyhetsbyrået Interfax.

Seltsovskij oppgir ikke et spesifikt tidsrom for perioden der dødeligheten er doblet, men sier at heten og røyken er årsakene til stigningen.

Les: – Røyken stikker i brystet

Les: – Det er helt sanseløst

De mange dødsfallene skaper problemer på byens likhus, der 1300 av 1500 plasser er opptatt, dessuten ønsker ofte pårørende om begravelsen utsettes.

- Rundt en tredel av de pårørende ønsker at begravelsen skal skje fire til fem dager etter et dødsfall, og ikke to til tre dager etter. Det gjør ikke situasjonen lettere, sier Seltsovskij.

Viseborgermester Pjotr Birjukov sier til Interfax at sikten i de sørlige og østlige delene av Moskva er mindre enn 50 meter, og at det ikke er tegn til at smogen vil lette med det første.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt