Mamma Mia – here we go again

LONDON (NRK): 40 år etter at de slo gjennom med sangen Waterloo, feiret halve ABBA seg selv i London mandag kveld. På kunstmuseum, med 1000 gjester, fest og hylende fans.

ABBA-medlemmer lanserer bok om seg selv i London i forbindelse med deres 40-årsjubileum fra de slo gjennom.

JUBILERER: Etter 40 år og mer enn 375 millioner solgte album, feiret halvparten av ABBA, Anni Frid Lyngstad og Björn Ulvaeus i London mandag.

70-tallsstjernene Björn Ulvaeus og Anni-Frid Lyngstad møtte fans da de to ABBA-legendene lanserte bok om seg selv i London.

På Tate Modern, Storbritannias nasjonale museum for moderne kunst, handlet det mandag kveld om litt eldre kunst, hvis popmusikk faller inn under den kategorien.

40-års jubileet for den svenske kvartetten som har solgt mer enn 375 millioner plater ble nemlig feiret i lokalene, drøye 1.400 meter fra Waterloo stasjon.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Billetter revet bort

ABBA - 40-årsjubileum i London

FORTSATT POPULÆRE: Fansen hadde møtt mannsterke opp for å få en bit av de to ABBA-medlemmene Anni-Frid Lyngstad og Björn Ulvaeus i London.

Til sammen ett tusen billetter til en pris av 25 pund, eller om lag 250 kroner ble lagt ut, og ble revet bort. ABBA er svært populære i Storbritannia, i tillegg til mange tilreisende fans. Mange kom også bare i håp om å få sett sine idoler.

Litt over halv-ni norsk tid svingte to svarte biler opp foran den røde løperen, og Anni-Frid Lyngstad kom ut av den ene bilen, og fansen strakte armene til maksimal lengde for å få en autograf eller et bilde av henne. Ut an den andre bilen kom Björn Ulvaeus. B gjorde som A og signerte autografer både lenge og vel.

Fikk sin gjenforening

Ryktene hadde, i kjent stil, gått om en mulig gjenforeningskonsert i forbindelse med 40 års jubileet. Som alle tidligere rykter, forble de nettopp det. Men Eric Schonenmakers fra Tilburg i Nederland fikk likevel en gjenforening i form av autografer, han hadde alle unntatt Anni-Frid «Frida» Lyngstad.

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, stammer han til NRK.no.

– Jeg møtte Agnetha i 1989, deretter Benny og Bjørn og nå Frida, jeg er komplett!

– Hvordan føles det?

– Etter 25 år? Strålende!

Lanserte bok

Og selv om fansen nok neppe får se de fire sammen på scenen igjen, får de muligheten til å se dem om igjen – i bokform. I forbindelse med jubileet gis det ut jubileumsbok, og fansen får enda en mulighet til å grave dypt i lommene.

Skjønt, Abba-medlemmene har kanskje til salt i maten fra før, i løpet av de 40 årene som har gått siden de vant Eurovisionsfinalen har de solgt over 375 millioner album. Fansen har dermed fått sagt «thank you for the music» mer enn én gang.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt