Malaysia minnes flypassasjerer under id

Det var sorg som preget flere av markeringene av den muslimske høytiden id i Kuala Lumpur i Malaysia mandag.

Malaysia

Statsminister Najib Razak under Eid-markeringen i den nasjonale moskeen i Kuala Lumpur.

Foto: MANAN VATSYAYANA / Afp

Malaysia har i år mistet cirka 100 av sine landsmenn i to tragiske flyhendelser.

Familiene til malayserne som mistet livet i flyet som angivelig ble skutt ned i Ukraina 17. juli markerer i år id uten familiemedlemmene de mistet, det samme gjør familiene til menneskene om bord i det malaysiske flyet som forsvant 8. mars i år.

Statsminister Najib Razak uttrykte sorg, medfølelse og dyp kondolanse til familiene som i dag sørger under id-markeringen.

– Selvfølgelig er jeg i stand til å føle og forestille meg hva de pårørende gjennomgår nå, spesielt på en dag som denne, deres elskede er ikke med dem, sa statsminister Najib Razak i en TV-tale søndag kveld lokal tid.

LES OGSÅ: Nytt forsøk på å ta seg til krasjstedet

Artikkelen fortsetter under bildet.

Eid-markering i Malaysiaa

Malaysiske muslimer i bønn i den nasjonale moskeen i Kuala Lumpur mandag.

Foto: MANAN VATSYAYANA / Afp

Levningene fortsatt i Nederland

Id markerer slutten på fastemåneden Ramadan, og det er vanligvis en stemningsfull dag med familiesammenkomster og fest i Malaysia. 60 prosent av de 28 millioner innbyggerne i Malaysia er muslimer.

Mange av familiene til ofrene i Ukraina-tragedien hadde et ønske om at de avdøde skulle bli sendt hjem før id-markeringen. Men myndighetene har sagt at det vil ta flere uker før identifikasjonsarbeid i Nederland avsluttes.

Noen levninger befinner seg fortsatt på krasjstedet der internasjonale kriminalteknikere i dag gjør et nytt forsøk på å ta seg inn til området.

MH17 krasjet fire måneder etter Malaysia Airlines MH370 forsvant over det indiske hav. Hendelsene setter flyselskapet i en vanskelig situasjon, og ifølge International Business Times vurderer selskapet å bytte navn og konsept.

43 malaysiske passasjerer og kabinbesetningen var blant de 298 menneskene som mistet livet om bord i MH17 i Ukraina 17. juli. Det var 50 malaysere, inkludert besetningen om bord i Malaysia Airlines Flight 370 som forsvant tidligere i år.

SISTE NYTT

Siste nytt