Malaysia Airlines sier opp minst 6000 ansatte

Flyselskapet Malaysia Airlines må redusere antall ansatte med 30 prosent. Selskapet kan bli nødt til å si opp så mange som 14.000.

MALAYSIA-AIRLINES

I tillegg til de tragiske ulykkene i år, har Malaysia Airlines slitt med økende konkurranse fra andre flyselskaper.

Foto: OLIVIA HARRIS / Reuters

Flyselskapet har store økonomiske problemer etter de to katastrofene som har rammet selskapet det siste halvåret.

Et fly på vei fra Kuala Lumpur til Beijing forsvant sporløst i begynnelsen av mars med 239 personer om bord, mens flygningen MH17 trolig ble skutt ned over Ukraina. 298 personer ble drept.

Kuttene er en del av en omstruktureringsplan som vil koste det ulykkesrammede selskapet 6 milliarder ringgit, tilsvarende 11,8 milliarder kroner. Det opplyser den største eieren i flyselskapet, det nasjonale pengefondet Khazanah Nasional.

Ifølge Khazanah kommer Malaysia Airlines til å si opp mellom 6.000 og 14.000 ansatte i et forsøk på å stanse de økonomiske tapene flyselskapet sliter med etter de to tragiske ulykkene som har rammet selskapet i år.

Tas av børs

Fondet opplyser videre at flyselskapet også vil bli tatt av Kuala Lumpur-børsen i slutten av 2014. Malaysia Airlines administrerende direktør Ahmad Jauhari Yahau vil imidlertid fortsette i stillingen fram til neste sommer.

Khazanah Nasional understreker at målet er å få selskapet til å bli lønnsomt igjen innen tre år etter at det er tatt av børs, og at det skal kunne gå på børs igjen innen tre til fem år.

I tillegg til de tragiske ulykkene i år, har Malaysia Airlines slitt med økende konkurranse fra andre flyselskaper.

SISTE NYTT

Siste nytt