NRK Meny
Normal

Malalas angripere tatt av politiet

Angriperne som skjøt og nesten drepte den pakistanske skolejenta Malala Yousafzai, er pågrepet, opplyser hæren i Pakistan.

Malala Yousafzai

BLE VERDENSKJENT: Malala Yousafzai ble kjent og hyllet verden over etter at hun 14 år gammel overlevde Talibans drapsforsøk.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

I alt 10 menn er tatt i Swatdalen, den uroherjede nordvestlige delen av Pakistan.

– Gruppen som var ansvarlig for å angripe Malala Yousafzai er blitt arrestert, sier generalmajor Asim Bajwa på en pressekonferanse i dag.

Pågripelsene var et samarbeid mellom hæren, politiet og pakistansk etterretning, og en del av en pågående aksjon pakistanske myndigheter har satt i gang mot den pakistanske delen av Taliban.

Alle de 10 pågrepne skal være hjemmehørende i den lille byen Malakand, som ligger ikke langt fra der Malala ble angrepet.

Den lokale Taliban-gruppen skal ha handlet på ordre fra mulla Fazlulla, som i fjor ble lederen av Tehreek-e-Taliban Pakistan.

Nominert til fredsprisen

Malala ble verdenskjent etter at hun i 2012, 14 år gammel, ble skutt i hodet av Taliban fordi hun blogget om jenter og kvinners rett til utdanning.

Hun har ikke latt seg skremme til taushet, og ble i fjor nominert til Nobels fredspris for sin kamp.

Malala-dagen

I juni i år var Malala, som fylte 17 år i juli, på besøk i Oslo. FN har offisielt døpt 12. juli for Malala-dagen til ære for den pakistanske jenta.

I forbindelse med dette møte ble det også samlet inn 300.000 kroner til Malala-fondet, som jobber for at flere jenter skal få utdannelse.

Malala og hennes familie bor fortsatt i England siden det er for farlig for henne å oppholde seg i Pakistan.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt