Hopp til innhold

Mafiaboss på rømmen i 15 år

Italiensk politi har arrestert den beryktede mafiabossen Salvatore Russo. Han er en av lederne for Camorraen i Napoli, en forbryterbande som skal ha rundt 5000 medlemmer.

Salvatore Russo, mafiaboss
Foto: Franco Castano / Scanpix/AP

Han ble pågrepet ved daggry lørdag i en politiaksjon mot et hus på landsbygda utenfor Napoli, heter det i en kunngjøring fra politiet. Russo sto på listen over de 30 farligste og mest ettersøkte forbryterne i Italia.

Salvatore Russo er 56 år gammel og har vært på rømmen siden 1995. Han er dømt in absentia, altså uten at han selv var til stede i retten, til livsvarig fengsel for drap og for innblanding i organisert kriminalitet.

Tidligere i år er 64 andre medlemmer av Camorraen arrestert.

Mektig mafia

Forbryterbanden La Camorra i Napoli er blant de mektigste mafiagruppene i Italia. Den aller mektigste er sannsynligvis N'drangheta, som holder til i Calabria, på støvlehælen i sør.

Den tredje største, etter N'drangheta og La Camorra, er Cosa Nostra på Sicilia.

På rømmen i 15 år

Salvatore Russo, som ble arrestert i dag, ble oppdaget på en gård i en av fjellsidene under Vesuv. Da hadde han holdt seg i skjul i 15 år.

- Vi har endelig arrestert en av de største gangsterne i Camorraen, sa innenriksminister Roberto Maroni etter arrestasjonen.

Han er dømt til livstid for drap, narkotikaomsetning og annen organisert kriminalitet.

Kokain-trafikk

Politiet regner med at La Camorra har kontroll over store deler av kokain-trafikken i Europa.

Dommen ble avsagt mens Russo selv var på rømmen. I dag er han fengslet.

SISTE NYTT

Siste nytt