NRK Meny
Normal

Madeleine McCanns forsvinning

Madeleine McCann forsvant fra familiens ferieleilighet på Ocean Club i Praia da Luz 3. mai 2007. Hun var på ferie sammen med foreldrene og hennes yngre tvillingsøsken.

Leilighet 5A hvor familien McCann bodde.

Leiligheten hvor familien McCann bodde i Portugal.

Foto: BBC

Kate McCann, Madeleines mor, skal ha sagt til politiet at rett etter at hun la barna i seng, skal Madeleine - som hadde på seg en rosa pyjamas - ha sagt: "Mamma, jeg har den beste dagen noensinne. Jeg har det kjempegøy!"

"The Tapas 7"

Kate og Gerry McCann gikk for å spise middag med en vennegjeng på en tapasrestaurant omtrent 100 meter unna ferieleiligheten. Vennegjengen, som av bitiske medier senere er kalt "the Tapas 7", besto i tillegg til Kate og Gerry McCann av Matthew Oldfield, Russel O'Brien, David Payne, Fiona Payne, Rachel Oldfield, Jane Tanner og Diane Webster.

Ifølge lekkasjer fra etterforskningen kom herr og fru McCann til middagen klokken 20.35. Klokken 21.05 gikk Gerry McCann i følge med Matthew Oldfield for å se til barna.

Madeleine McCann (4) forsvant 3. mai 2007.

Da Jane Tanner gikk for å se til sine egne barn klokken 21.15 skal hun ha sett en voksen person bærende på et barn like ved leiligheten til McCann.

21.15 - 22.00

Klokken 22 gikk Kate McCann for å se til barna. Madeleine var borte. Kate har fortalt politiet at da hun gikk til leiligheten så hun at slåene på utsiden av vinduet til Madeleines rom var blitt åpnet og at datteren var borte.

Politiet ble tilkalt og ankom i løpet av ti minutter. En etterforskningsgruppe satte i gang arbeidet i løpet av 30 minutter. 60 ansatte og gjester ved hotellet skal ha deltatt i letingen etter Madeleine hele natten. Politietga beskjed til grensepolitiet, det spanske politiet og til flyplassene.

De kommende dagene deltok flere hundre personer i søket etter Madeleine - uten hell.

Nå har hun vært savnet i ett helt år. Les her om hele etterforskningen av Madeleine-saken .

Ettårsdagen markeres: - Lys opp hjemveien for Madeleine

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt