NRK Meny
Normal

Madeleine er tilbake i Sverige

Prinsesse Madeleine har kommet hjem til Sverige fra USA og får treffe sin niese prinsesse Estelle i løpet av dagen.

Prinsesse Madeleine av Sverige

Prinsesse Madeleine av Sverige bor for tiden i USA og har fått kritikk i Sverige for at hun ikke reiste hjem umiddelbart etter at søsteren hadde født.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Prinsesse Madeleine har den siste tiden oppholdt seg i USA, men i går satte hun seg på flyet hjem til Sverige for å møte sitt tantebarn Estelle Silvia Ewa Mary.

Nå er hun ankommet Sverige og skal etter planen møte den nyfødte i løpet av dagen, skriver Aftonbladet.

– Hun kommer først og fremst hjem for å treffe det nye familiemedlemmet. Men Madeleine reser snart tilbake til USA for å fortsette å jobbe for organisasjonen Childhood, sier informasjonssjef Bertil Ternert ved det svenske slottet til avisen.

LES: Her er prinsesse Estelle

Kritisert

Madeleine har blitt kritisert i flere svenske medier for ikke å ha avlastet sin søster kronprinsesse Victoria i tiden før hun skulle føde.

– Jeg har hatt forpliktelser her, men nå blir det fint å få komme hjem og treffe den nyfødte, sa hun til Dagbladet før hun satte seg på flyet i New York tirsdag kveld.

Slottets informasjonssjef har tidligere opplyst til Expressen at Madeleine skulle delta på en FN-seminar mandag, og derfor var forhindret fra å komme hjem tidligere.

LES: Prinsessens navn er Estelle

LES: – Å, det var gøy at det ble en jente

– Overlykkelig

Hun er den eneste i kongefamilien som ikke har møtt den nye arveprinsessen som kom til verden torsdag forrige uke. Men hun har sagt at hun gleder seg over fødselen og til å bli tante.

– Vi er overlykkelige over vårt nye familiemedlem. Vi ser fram til å bli onkel og tante, og vi ønsker vår søster, Daniel og deres datter all lykke og kjærlighet, sa Madeleine og hennes bror prins Carl-Philip i en offentlig hilsen som ble send via det svenske hoffet.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel på den første trilleturen med prinsesse Estelle i Hagaparken.

Foto: Prins Carl Philip / Kungahuset.se

Trilletur i parken

I går offentliggjorde den svenske slottet et bilde av kronprinsesse Victoria og prins Daniel på trilletur i hagen som omkranser slottet i Haga der familien bor. Det var prinsessens onkel, prins Carl Philip, som tok bildet.

– Ettersom de var på sin første trilletur, ville de legge ut et bildet selv. Kronprinsesseparet vet at det kanskje er mange som står i Hagaparken og venter på at akkurat de skal komme, sier informasjonssjef Bertil Ternert ved det svenske slottet til Expressen.

LES: Her er den svenske arveprinsessen

LES: – Svenskene er elleville

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt