Machomenn lever lenger

Hvis du var i tvil, machomenn lever lenger enn myke menn viser ny forskning.

Russlands tidligere president Vladimir Putin kastet skjorta og gikk på jakt i 2007

Russlands tidligere president Vladimir Putin kastet skjorta og gikk på jakt sammen med pressen i 2007.

Foto: DMITRY ASTAKHOV / AFP

Så hvis du er interessert i jakt, fiske og store kraftig maskiner er sannsynligheten for at du lever lenger enn dine myke brødre som bruker fritiden sin på broderier og håndarbeid, skal vi tro svenske forskere.

Forskerne ble overrasket

I følge avisen Expressen ble forskere ved Karolinske Instituttet i Stockholm overrasket da de oppdaget at menn som normalt sett lever mer risikofylte liv, og som både kjører fortere og drikker mer enn kvinner, faktisk også lever lenger enn menn med typiske kvinneyrker og interesser.

Forskerne har kommet frem til at dødeligheten blant ”myke” menn i 60-års alderen nemlig er dobbelt så høy som blant menn som defineres som ”mellommaskuline”.

– Det er trist

Men det finnes en logisk forklaring.

Ifølge forskerne så blir menn som ikke lever opp til mannsidealet lettere stresset, og blir dermed også lettere utsatt for psykiske sykdommer. Selvmord er også hyppigere blant såkalte myke menn.

– Det er trist at det skal være så vanskelig å være mann, og at man ikke klarer å leve opp til idealet om den perfekte maskuline mann, sier forsker Anna Månsdotter til Dagens Medicin.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt