Må sitte to dager til i varetekt

Nordmannen som er siktet for barnedrap i Filippinene og hans forlovede må bli værende i varetekt i to dager til.

Karen Esdrelon og Sven-Erik Berger gir intervjuer

Karen Esdrelon og Sven-Erik Berger ble intervjuet av lokale medier mandag.

Foto: Anders Magnus / NRK

Anders Magnus, Filippinene
Foto: NRK

Det ble klart etter at rapporten fra det nasjonale politiet ble lagt fram for den offentlige påtalemyndighetene i Cebu by mandag.

Sven-Erik Berger og hans forlovede Karen Esdrelon hadde håpet å få slippe ut av varetekt i dag, men politiet ba om at de blir holdt i fengslig forvaring i to dager til for at de skal få forberedt sine dokumenter.

Påtalemyndigheten godkjente dette ønsket.

– Veldig skuffet

Etter avgjørelsen sier Berger og Esdrelon til NRK at de er veldig skuffet over at de ikke fikk slippe fri i dag, men sier samtidig at de skal klare å holde ut i varetekt i to dager til.

De sier videre at de er veldig overrasket over at de ikke får slippe fri når bevisene taler for at de er uskyldige.

Den unge filippinske jenta Ellah Joy forsvant fra skolen tirsdag i forrige uke da en vestlig mann og en filippinsk kvinne skal ha lokket henne med inn i en svart bil.

Ellah Joy Pique

Ellah Joy Pique

Foto: Privat

I motsetning til det lokale politiet her i Cebu by, har NBI undersøkt om Berger og Esdrelon har alibi for det tidspunktet den seks år gamle jenta ble kidnappet utenfor skolen sin.

Nye bevis

Det var provinsguvernøren i Cebu som beordret at også det nasjonale politiet skulle etterforske saken, og de har funnet ut at paret har alibi for kidnappingstidspunktet – slik de selv hele tiden har hevdet .

I tillegg kommer parets advokat til å legge fram ytterligere bevis for at paret ikke kan ha vært tilstede på åstedet for kidnappingen på det aktuelle tidspunktet.

Ni dager i fengsel

Berger og hans forlovede sitter nå i fengslig forvaring på provinspolitistasjonen, slik de har gjort siden de ble arrestert på flyplassen i byen for ni dager siden.

Les mer:

Video Minnegudstjeneste for Ellah Joy

Se video: Minnegudstjeneste for Ellah Joy

SISTE NYTT

Siste nytt