NRK Meny
Normal

Clinton: Mange skeptikere til samarbeidet

USA og Russland må bli enige om hva som truer sikkerheten før de kan samarbeide, sier Russlands viseutenriksminister. Enkelte regjeringsmedlemmer tror samarbeid er umulig, sier Hilary Clinton.

Hillary Clinton, Sergej Lavrov

Utenriksministrene Hillary Clinton og Sergej Lavrov avduket et monument til minne om forfatteren Walt Whitman i Moskva i dag.

Foto: D. Kostuykov / Scanpix/AFP

- Både i USAs og i Russlands regjering finnes det folk som lever i fortiden og tror det er umulig å samarbeide, sa utenriksminister Clinton. Ikke i forhandlingsmøtet, men til studenter i Moskva i dag.

- De stoler ikke på hverandre, og vi må bevise at de tar feil. Det er målet vårt, sa Hillary Clinton.

Felles rakettforsvar

Russland hilste president Obamas vedtak om å skrinlegge det europeiske rakettskjoldet velkommen. Denne uka har utsendinger fra de tidligere fiendene fra Den kalde krigen diskutert mulighetene for et felles rakettforsvar i Moskva.

Viseutenriksminister Sergeij Ryabkov representerte Russland på møtet i Moskva. Det er ikke alltid enkelt å skulle samarbeide med gamle fiender, og ministeren er kanskje en av skeptikerne Hillary Clinton snakket om:

- Politisk vilje

- Før vi begynner å snakke om teknisk samarbeid, trenger vi en politisk vilje, vi må besvare det grunnleggende politske spørsmålet, sier Ryabkov:

- Har vi den samme oppfatningen av hva som truer sikkerheten i verden?

Det skal de finne ut i de kommende møtene. Etter president Obamas Moskva-besøk i sommer, sa Obama han trodde statsminister Vladimir Putin "har én fot i den gamle måten å gjøre forretninger på, og én fot i den nye".

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt