Må betale erstatning for å ha avslørt affære

Det franske magasinet Closer må betale erstatning til skuespilleren Julie Gayet etter at magasinet i januar avslørte hennes hemmelige forhold til president François Hollande.

Julie Gayet

Skuespilleren Julie Gayet (41) skal være den franske presidenten François Hollandes (59) kjæreste. De har aldri vist seg sammen offentlig.

Foto: EMMANUEL DUNAND / Afp

Både skuespilleren og presidenten truet med å saksøke magasinet for krenkelse av privatlivets fred etter at det i januar trykte bilder av Hollande utenfor Gayets leilighet.

Magasinet Closer med Francois Hollande og Julie Gayet på forsiden

Forsiden av Closer i utgaven hvor de avslørte presidentens sidesprang.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

Bildene viste en president iført hjelm og skinnjakke, som på sen kveld- og nattetid kjørte moped fra Elyséepalasset for å besøke Gayet, som er en kjent skuespiller som har opptrådt i en rekke franske filmer og TV-produksjoner.

Hollandes samboer Valerie Trierweiler, som hadde sin egen leilighet i presidentpalasset fordi hun hadde en ikkeoffisiell status som førstedame, var uvitende om presidentens turer.

De avslørende bildene i Closer førte til at Trierweiler fikk sjokk – og et nervøst sammenbrudd. Presidenten avsluttet – under full overvåking fra media – samlivet med en pressemelding sendt ut gjennom nyhetsbyrået AFP.

Brudd på privatlivets fred

Verken Hollande eller Gayet har benektet forholdet mellom dem. De har heller ikke bekreftet at de er et par, og begge avviser konsekvent å kommentere saken.

Gayet gikk uansett til søksmål mot Closer.

Ifølge Gayets advokat Jean Ennochi har den kjente filmstjernen og skuespilleren vært jaget av horder av fotografer i etterkant av Closers avsløring. «Det var som en jakt på et vilt dyr», hevdet Ennochi i retten.

I dag, torsdag, kom en domstol i Nanterre, en forstad til Paris, til at Closer krenket Gayets privatliv da det i januar skrev om affæren og trykket de avslørende bildene av presidenten utenfor Gayets leilighet.

Closer må ut med en erstatning på 15.000 euro, omtrent 125.000 kroner. Gayet på sin side krevde 50.000 euro. Magasinet er i tillegg pålagt å trykke dommen på sin førsteside.

Sikkerhetsrisiko

Closer på sin side har hevdet at det var berettiget å trykke bildene av den franske presidenten som stadighet kjørte gjennom Paris på scooter for å overnatte hos elskerinnen.

Blant annet pekte de på sikkerhetsspørsmålet. Selv om Hollande var iført hjelm, og med det skjulte sin identitet, hadde presidenten ifølge Closer kun følge av én livvakt når han dro av gårde gjennom byens gater.

Selv den respekterte ukeavisen L'Express hengte seg på og avslørte at Hollandes livvakter ble stadig mer urolige over presidentens hyppige utflukter på egen hånd.

Hollandes popularitet gikk opp i etterkant av utroskapsavsløringen, det samme gjorde salget av hjelmen han ble avbildet i.

SISTE NYTT

Siste nytt