Lubitz skal ha blitt dumpet av forloveden

DÜSSELDORF (NRK): Andreas Lubitz skal ha blitt dumpet av kvinnen han ønsket å gifte seg med, kort tid før han med overlegg styrtet Germanwings-flyet og tok med seg 149 andre i døden.

Andreas Lubitz

ANNENPILOT: Fransk påtalemyndighet og tyske luftfartsmyndigheter mener Andreas Lubitz krasjet Germanwings-flyet i Alpene med vilje.

Foto: STRINGER / Reuters

Den 27 år gamle samboeren til Lubitz skal ha blitt redd på grunn av de stadige humørsvingningene til Lubitz. Det skriver den britiske nettavisen Daily Mail.

Ifølge venner av det paret skal Lubitz ha var svært kontrollerende.

– Han forsøkte å bestemme hva hun skulle ha på seg, hvilke menn hun kunne snakke med, selv lengden på skjørtene hennes. Han var en kontrollfrik av verste stort, sier en venn.

– Hun omtalte ham som svært snill og oppmerksom, men fortalte at han hadde problemer med humørsvingninger. Vi merket hvordan hun ble stadig mer engstelig, forteller en annen venn av lærerinnen.

I et siste forsøk på å beholde forloveden, skal Lubitz ha bestilt to Audier,en i gave til ekskjæresten. Men det skal ikke ha fungert.

Det tyske magasinet der Spiegel skriver at forholdet skal ha tatt slutt dagen før flystyrten. Kvinnen bodde fortsatt i leiligheten hans, men var på utkikk etter et eget sted å bo da Germanwings-flyet styrtet.

Våknet skrikende

Eks-kjærestens beskrivelse av Lubitz er i samsvar med det en 26 år gammel flyvertinne fortalte til den tyske avisa Bild lørdag.

Flyvertinnen fortalte at de to hadde hatt et hemmelig forhold i fem måneder i fjor, men at hun til slutt forlot ham da hun innså hvor store psykiske problemer han hadde.

Ifølge henne våknet Lubitz skrikende om nettene, hisset seg til stadighet opp og ble høyrøstet. Han klaget også over stort arbeidspress, var bekymret for arbeidskontrakten og misfornøyd med lønna.

– Jeg slo opp med ham fordi det ble stadig mer klart at han hadde problemer. Men han var flink til å skjule hvordan det egentlig sto til med ham, sier hun.

Sorg på flyplassen

Ingeniørstudent Ogawa Mikako

Ogawa Mikako sørger over sin gode venninne som mistet livet i flystyrten.

Foto: Øyvind Rønning Nyborg / NRK

Mengden av tente lys, hilsner og røde roser på flyplassen i Düsseldorf blir større og større for hver dag som går. Også i dag var det lang kø av folk som ville skrive i kondolanseprotokollen.

– Jeg kom for å ta farvel, sier Ogawa Mikako.

22-åringen har reist fra Bonn for å skrive i kondolanseprotokollen til ære for sin gode venninne som mistet livet i flystyrten.

– Hun var en flott dame. Helt fra den første gang jeg møtte henne, forsto jeg at hun var flott både inni og utenfor.

Den unge ingeniørstudenten tørker tårer, mens hun snakker med NRK.

– Jeg har gått med en vond klump i magen helt siden jeg hørte om styrten. Mye har fart gjennom hodet mitt de siste dagene. Men jeg er glad jeg dro hit i dag for å si adjø, sier Mikako.

Sorg på flyplassen i Dusseldorf

Mengden av tente lys, hilsner og røde roser på flyplassen i Düsseldorf blir større og større for hver dag som går.

Foto: Øyvind Rønning Nyborg / NRK

SISTE NYTT

Siste nytt