Malaysia-fly familiene lover milliondusør for innsideinformasjon

Mange av de pårørende etter Malaysian Airlines flyet, som forsvant for tre måneder siden, frykter at viktig informasjon holdes tilbake.

MH370

Mange av de pårørende etter det savnede Malaysian Airlines flyet har vært veldig kritiske til myndighetenes håndtering av saken.

Foto: JASON LEE / Reuters

Nå håper de en dusør på 5 millioner dollar eller rundt 30 millioner kroner kan friste noen til å komme med informasjon som kan bidra til at flyet blir funnet.

Målet er å «oppmuntre en varsler til å stå fram med informasjon», sier familiene som startet aksjonen, i en pressemelding.

– Noen som vet noe

I flere måneder har letemannskaper fra mange landt forgjeves lett etter flyet som forsvant sporløst den 8. mars i år.

– Vi er overbevist om at det et sted er noen som vet noe, og vi håper denne dusøren vil få ham eller henne til å stå fram, sier Ethan Hunt, som leder dusørprosjektet til CNN.

De pårørende forsøker nå å samle inn pengene gjennom crowdsourcing nettstedet Indiegogo.

– Gir feil opplysninger

Ifølge Sarah Bajc, partneren til den amerikanske passasjeren Philip Wood, er det en håndfull familier som står bak kampanjen, for å se på den mystiske forsvinningen med friske øyne.

– Myndighetene har gjort sitt beste, men har ikke klart å komme opp med det minste bevis, enten fordi de angriper det feil eller fordi en eller flere personer med vilje gir feil opplysninger, sier Bajc i pressemeldingen.

Boeing 777-flyet forsvant på vei fra Malaysias hovedstad Kuala Lumpur til Beijing. Rundt to tredeler av dem om bord var kinesere. Flyet antas å ha styrtet sør i Indiahavet, men omfattende søk har så langt vært uten resultat.

Malaysia og Australia, som leder søket, har lovet å fortsette jakten på det savnede flyet. Brorparten av kritikken fra de pårørende har vært rettet mot Malaysia.

SISTE NYTT

Siste nytt