Lover å ikke brenne Koranen

Pastor Terry Jones sier ifølge CNN at planene om
å brenne Koranen er avlyst for godt.

The Dove World Outreach Center-pastor Terry Jones

Pastor Terry Jones vakte sterke reaksjoner da han sa at menigheten hans ville brenne Koranen på niårsdagen for terrorangrepet mot USA.

Foto: JOE RAEDLE / Afp

Pastor Terry Jones

Terry Jones var omringet av politi og journalister da han ankom New York i dag.

Foto: Mary Altaffer / Ap

Pastoren i den evangelisk-kristne menigheten i Florida «The Dove World Outreach Center» reiste i dag til New York med håp om å møte imamen i den planlagte moskeen i nærheten av Ground Zero.

Skrinlegger planene for godt

I ettermiddag ble det klart at Jones skrinlegger planene om Koran-brenning for godt.

– Vi vil absolutt ikke brenne Koranen, verken i dag eller noen gang, sier han til CNN.

Det har stormet rundt den lille menigheten etter at Jones kunngjorde at han ville brenne 200 eksemplarer av Koranen i forbindelse av markeringen av niårsdagen for terrorangrepene mot New York og Washington.

USAs president Barack Obama, utenriksminister Hillary Clinton og NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen er blant dem som har advart mot følgene aksjonen kunne få, og Interpol advarte om økt risiko for terrorangrep.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Muslimer protesterer mot planer om Koran-brenning

Muslimer protesterer mot planene om Koran-brenning med klar beskjed til USA om ikke å utfordre tålmodigheten deres.

Foto: RUPAK DE CHOWDHURI / Reuters

Sterke reaksjoner

Også USAs øverstkommanderende i Afghanistan, general David Petraeus, kom med en advarsel tidligere denne uken og sa at Koran-brenningen ville kunne sette soldatliv i fare.

I går samlet rundt 10.000 demonstranter seg utenfor an NATO-base i Afghanistan i protest mot Terry Jones' planer. Én person ble da drept.

Også for to dager siden trodde man Florida-menigheten hadde gått bort fra planene om å brenne Koranen. Da korrigerte imidlertid pastoren opplysningene og presiserte at det bare var snakk om en utsettelse. Kriteriet for å droppe planene var at moskeen som er planlagt ved Ground Zero i New York, endres.

– Terry ble helt klart ført bak lyset da han ble lovet en flytting av mosképlanene. Nå har imamen i New York to timer på seg, uttalte en talsmann for menigheten da.

Nå skal Terry Jones ha droppet planene om Koran-brenningen for godt.

SISTE NYTT

Siste nytt