Lurte fengsel til å løslate drapsdømte fanger

Amerikanske myndigheter jakter på to drapsdømte menn som ble løslatt fra et fengsel i Florida som følge av et forfalsket brev.

Joseph Ivan Jenkins (t.v.) og Charles Walker

Udaterte politibilder av Joseph Ivan Jenkins (t.v.) og Charles Walker.

Foto: Florida Dept of Corrections/Handout via Reuters / Reuters

Joseph Ivan Jenkins

Joseph Ivan Jenkins.

Foto: Florida Dept of Corrections/Handout via Reuters / Reuters
Charles Walker

Charles Walker.

Foto: Florida Dept of Corrections/Handout via Reuters / Reuters

Joseph Ivan Jenkins og Charles Walker sonet begge livstidsdommer uten muligheter for prøveløslatelse.

Jenkins har sittet inne siden 2000 for drap, væpnet ran og biltyveri, mens Walker ble fengslet i 2001 for et drap som skjedde to år tidligere.

Nå er begge på frifot etter å ha spasert ut portene ved Franklin Correctional Institution i Carabelle i Florida henholdsvis 27. september og 8. oktober, melder CNN.

Fengselsvesenet ble nemlig lurt trill rundt av forfalskede dokumenter som beordret de to 34-åringene løslatt umiddelbart, opplyser sheriffavdelingen i Orange County.

– Disse to individene er ute. Det skal de ikke være, og vi vil ha dem tilbake i arresten. Dette skulle ikke ha skjedd, sier sheriffens talsmann Angelo Nieves.

Nieves ber Jenkins og Walker om å melde seg for politiet.

Forfalsket dommersignatur

Løslatelsesordrene var tilsynelatende signert av fylkets øverste dommer, Belvin Perry, og skrevet ut på det offisielle papiret til Perrys juridiske distrikt.

Deretter ble dokumentene behandlet av de lokale myndighetene og sendt til videre fengselsvesenet, som organiserte løslatelsen.

– Alt så ut slik som det pleier å se ut. Avdelingen vår fulgte alle prosedyrene og gjorde alt det er meningen at vi skal gjøre, sier fengselsvesenets talskvinne, Misty Cash.

Feilen ble ikke oppdaget før tirsdag denne uka, da statsadvokaten ble oppringt av en slektning av mannen som Jenkins er dømt for å ha drept.

Myndighetene varsler nå en full gjennomgang for å finne ut om flere har klart å lure systemet på samme måte.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt