Hopp til innhold

Løslatt fra fengsel i Bolivia

Ei 19 år gammel jente fra Lillesand er løslatt fra fengsel i Bolivia, etter å ha tilbrakt snart halvannet år bak murene.

Cochabamba, Bolivia
Foto: Arild Vik / NRK

Den bolivianske domstolen konkluderer med at det ikke lenger er skjellig grunn til mistanke mot henne, skriver Dagbladet.no .

Grunnlaget for den konklusjonen skal blant annet være avhør i Norge.

Selv om dommeren som har løslatt kvinnen mot kausjon mener det ikke lenger er skjellig grunn til mistanke, så er det ventet at påtalemyndigheten vil anke løslatelsen. Derfor må 19-åringen bli i Bolivia til rettsprosessen er avsluttet.

Snart halvannet år i varetekt

Kvinnen ble arrestert 18. mai i fjor sammen med to venninner på flyplassen i byen Cochabamba. De tre hadde med seg 22,5 kilo kokain i bagasjen.

De to andre er fortsatt fengslet.

Familien til 19-åringen har hevdet at hun ble lurt med på turen, og har søkt om at hun skulle bli satt fri mot kausjon. Ifølge avisen måtte foreldrene ut med rundt 200.000 kroner i kausjon.

Familiens advokat Carl Bore sier han oppfatter dette som en viktig seier på veien fram mot en endelig frifinnelse.

Må bli i Bolivia

19-åringen får ikke forlate Bolivia, men skal bo hos en boliviansk familie og lære seg mer spansk i påvente av at rettssaken skal ta til.

Bore sier han krever at utenriksminister Jonas Gahr Støre legger press på bolivianske myndigheter for at 19-åringens sak skal skilles fra de to andres, slik at hennes straffesak kan komme opp før saken mot de to andre som er berammet til april 2010.

Les: Ikke løslatt mot kausjon

Les: I varetekt fram til 2010

USA har skutt ned den kinesiske kjempeballongen

Den kinesiske spionballongen er skutt ned over den amerikanske østkysten. En operasjon er i gang for å berge vrakrestene.