Løper inn i flammene for å redde bilen

Flere hundre biler er påtent i Sverige de siste månedene. Midt i flammehavet i Stockholm i natt løp en mann inn for å redde sin egen bil.

Småbarnsfaren Sadik Bilgin ble vitne til at en mann løp inn i flammehavet i stockholmsforstaden Jordbro natt til tirsdag. Syv biler hadde blitt tent på, noe som legger seg i rekken av påtente bilbranner i Stockholm, Malmö og Göteborg denne sommeren.

Bilen er i ferd med å bli slukt av flammene. Likevel løper eieren inn for å redde den.

Den dramatiske hendelsen skjedde i forstaden Jordbro utenfor den svenske hovedstaden.

Småbarnsfaren Sadik Bilgin så flammene fra vinduet i hjemmet sitt, og løp ut på parkeringsplassen. Der så han mannen som kastet seg inn i flammene, og filmet det som skjedde.

– Jeg tenkte at han kommer til å dø. Jeg forstår ikke at han kunne løpe inn der, sier Bilgin til SVT.

Han prøvde å få ham til å snu, men lyktes ikke.

Fikk ut bilen

Videoen viser at mannen løper bort og setter seg i bilen, som like etter blir omslynget av flammer og røyk.

– Kom tilbake, du kan ikke gå dit, hører vi Bilgin rope, men mannen hører ikke.

Han får start på bilen, og kjører den ut av parkeringsplassen der flere biler brenner voldsomt. Det høres også flere eksplosjoner.

– Han klarte seg akkurat. Det sto om sekunder, sier Bilgin dagen etter. Nå har han bestemt seg for å flytte til en annen del av byen.

Arkitektgatan i Malmö

Bil i brann i Arkitektgatan i Malmö.

Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

Flere hundre bilbranner

De siste månedene har flere hundre biler blitt satt i brann, mange av dem i de store byene i Sverige. Bare siden 1. juni har det vært nær 300 branner som mistenkes å være påtent i Malmö, Stockholm og Göteborg.

Ifølge politiet har flere av brannene denne sommeren et likt modus. Vinduet til bilen er knust og brennbar væske er helt inn i bilen før den er tent på.

– Vi mener det er en mindre gruppering av unge menn som står bak dette, og som ønsker å skape problemer for politiet. Men de glemmer at det er tilfeldige bileierne som først og fremst rammes, sa pressetalsmann Lars Förstell til NRK tidligere i dag.

SISTE NYTT

Siste nytt