NRK Meny
Normal

Japan vil lokke turister med gratisreiser

Japan vil lokke turister til landet ved å dele ut 10.000 gratis flybilletter neste år.

Ishinomaki, Miyagi

Bildet er tatt av byen Ishinomaki i Japan i april 2011. Kun noen få bygninger står igjen etter tsunamiens herjinger.

Foto: KAZUHIRO NOGI / Afp

Jordskjelvet og tsunamien som kostet nærmere 20.000 menneskeliv og førte til utslipp fra atomkraftverket Fukushima i mars, skremte i år mange fra å besøke Japan.

Nedgangen i antallet besøkende var i de første tre månedene etter skjelvet på hele 50 prosent. I juni og juli var nedgangen på 36 prosent, sammenlignet med samme periode året før, mens den var på 32 prosent i august.

10.000 gratisbilletter

Turistmyndighetene vil nå ta grep og dele ut 10.000 gratis flybilletter til turister som ønsker å besøke landet, melder avisen Yomiuri Shimbun.

Ifølge regjeringen i landet skal det nå være trygt å reise til Japan. Det er kun områder rundt Fukushima-anlegget som kan være farlig, skriver nettavisen vancouversun.com. Arbeidere driver fremdeles og jobber med å sikre kraftverket.

Beboere i Fukushima-området er bedt om å holde seg 20 kilometer unna evakueringssonen rundt anlegget.

Kun en måned etter jordskjelvet var japanske turistguider ute etter å få de utenlandske turistene tilbake til landet. Da sa turistguide Yumiko Nakaura følgende:

– Vi har ingen jobber lenger, fordi alle turistene har avbestilt.

Før katastrofen inntraff var det forventet at reiseliv og turisme skulle bidra med nesten 7 prosent til Japans brutto nasjonalprodukt i år, eller 33 billioner Yen.

Stor rekrutteringssatsing

Nå prøver den japanske turistbransjen seg på nytt.

Folk som nå er interesserte i å reise til landet i øst kan søke om gratisbillett på nettsiden til det statlige, japanske turistbyrået, som vil plukke ut de heldige.

Vinnerne oppfordres til å skrive reisebrev og dele sine opplevelser og inntrykk med andre, og disse vil deretter bli lagt ut på turistbyråets nettside.

Gratisturene skal etter planen starte i april neste år.

Yamada, Japan etter tsunamien

Ødeleggelsene etter tsunamien i byen Yamada var katastrofale.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt