Normal

Lokfører suspendert etter togulykke

Jernbaneselskapet sier at det er usikkert om bremsene på ulykkestoget i Lac-Megantic var festet skikkelig. Nå er lokføreren suspendert.

Togulykke i Quebec-provinsen i Canada

Togulykken i Quebec-provinsen i Canada har sannsynligvis tatt over 50 menneskeliv.

Foto: Paul Chiasson / Ap

– Han sier han satte på bremsene, men vi tror ham ikke.

Det sier Edward Burkhardt, lederen for Montreal, Maine and Atlantic Railway om den ansatte som nå er suspendert etter togkatastrofen i Lac Mégantic. Han tror ikke toget har vært utsatt for sabotasje.

Han sa den jernbaneansatte, som er lokfører, har fortalt at han satte på alle de 11 bremsene på toget. Dette fester jernbaneselskapet altså ikke lit til.

– Han gjorde noe galt

– Jeg tror han gjorde noe galt. Det er vanskelig å forklare hvorfor noen ikke gjorde noe. Vi tror han brukte håndbremsene, men spørsmålet er om han brukte nok av dem.

Burkhardt kom til dagens pressekonferanse med en politieskorte. Han ble plaget og ropt til av sinte beboere i byen. Jernbanetoppen blir blant annet kritisert for å bli værende på kontoret sitt i Chicago i tiden etter katastrofen.

Selv sier han at at det gjorde det enklere for ham å kommunisere med forsikringsselskap og myndigheter i det han beskriver som 20 timers arbeidsdager.

- Han sier han satte på bremsene, men vi tror ham ikke. Det sier Edward Burkhardt, lederen for Montreal, Maine and Atlantic Railway om den ansatte som nå er suspendert etter togkatastrofen i Lac-Mégantic.

Klikk for video: Jernbanetopp Edward Burkhardt snakker ut om togulykken i Canada.

Verste togulykke i Canada

Fortsatt står en rekke spørsmål ubesvarte etter togkatastrofen i Lac- Megantic lørdag, hvor til sammen over 50 mennesker fryktes omkomne etter at et tog raste inn i sentrum av småbyen Lac-Megantic.

I alt 15 personer er bekreftet omkommet, men det er ikke ventet at noen av de savnede vil bli funnet i live. Ulykken er dermed den verste togulykken i moderne tid i Canada.

Politiet har satt inn enorme ressurser for å finne årsaken til ulykken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt