Hopp til innhold

Lodder ut skrekknatt i Draculas slott

To modige mennesker får muligheten til å tilbringe en natt i Draculas slott. Og det på selveste halloween.

Overnatting Bran slott

Her er det redd opp til overnattingsgjestene.

Foto: - / Afp

Bran slott fra 1100-tallet ble verdenskjent gjennom romanen til Bram Stoker fra 1897. Nå kan noen få følge i fotsporene til hovedpersonen, Londonadvokaten Jonathan Harker, som reiser til Transylvania for å gjøre forretninger med den mystiske Grev Dracula.

Og selv om forfatteren selv aldri reiste til Romania, har hans beskrivelser av slottet passet så godt til Bran at myten oppstod.

Det er utleienettstedet Airbnb som arrangerer overnattingen og flere enn 800.000 lite mørkeredde folk har meldt sin interesse.

Bran slott

Planen er at to personer skal få en skummel natt på Bran slott.

Foto: DANIEL MIHAILESCU / Afp

Vil skremme

Som Harker vil de bli hentet med hest og vogn og brakt opp den svingete veien til slottet som ligger i Transylvania, sør i Romania. Der vil de bli møtt av en av forfatterens slektninger som skal være kveldens vert.

Etter en middag – kanskje en blodig biff? – vil soverommet stå klart: i to kister som er trukket med burgunder fløyel.

– Vi vil så frykten i dem. Ikke slik fornøyelsespark-frykt, men autentisk redsel, sier Dacre Stoker, «olde-grand-nevø» av forfatteren og selverklært vampyrekspert.

Slottet har 57 rom fordelt på fire etasjer. Hvert år kommer rundt 500.000 mennesker for å se rommene der den blodtørstige vampyren skal ha kastet seg over sine ofre.

På 1400-tallet skal slottet ha huset fyrsten Vlad Dracul – eller Vlad Tepes: en prins som styrte med mildt sagt hard hånd. Han var blant annet kjent for å tre skatteoppkrevere, plagsomme gjester og folk han ikke likte på staker, om vi skal tro på det blodige ettermælet.

Halloween-overnattingen skal være den første på slottet på nesten 70 år.

SISTE NYTT

Siste nytt