Livstid for å ha mishandlet 4-åring til døde

Et polsk samboerpar er i Storbritannia dømt til livstid i fengsel etter å ha mishandlet sin 4 år gamle sønn til døde.

Daniel Pelka

Et udatert bilde av Daniel Pelka.

Foto: West Midlands Police/Handout ( / Reuters

Espen Aas i London

Drapet på Daniel Pelka har rystet britene, og mange stiller seg spørsmål om hvorfor ingen fanget opp mishandlingen som foregikk over lengre tid.

– Det finnes ingen formildende omstendigheter i denne saken, sa dommeren da han dømte paret til minimum 30 år i fengsel.

Urinbefengt madrass

Bilde fra politiet som viser madrassen som Daniel Pelka måtte sove på.

Foto: West Midlands Police/Handout / Reuters

Detaljene fra rettssaken i Birmingham har vært svært grusomme, og beskriver et liv nærmest i konstant tortur for den lille gutten. Han døde alene, innelåst i et kott i parets bolig.

Sultet og forgiftet

Ifølge dommen ble fire åringen regelmessig slått, tvangsforet med salt, i tillegg til å bli sultet.

Alt dette skjedde rett under nesen på både lærere og helsevesen som kunne ha grepet inn, og kanskje forhindret at gutten døde.

Paret på 27 og 34 år er vist frem med navn og bilde gjennom flere dager nå i britiske medier, mens aktoratet har gått gjennom mishandlingen punkt for punkt.

I sine siste timer i live ble 4-åringen kraftig banket opp, og deretter låst inne i kottet uten mat og drikke. Der lå han i 33 sammenhengende timer, før han til slutt døde. Først da kontaktet moren gråtende helsepersonell, og fortalte at Daniel ikke lenger pustet.

Saumfarte søppelkasser etter mat

Hvordan dette kunne foregå uten at noen grep inn, er fortsatt et ubesvart spørsmål.

Den utsultede 4-åringen veide ikke mer enn det et halvannet år gammelt barn gjør, og ble på skolen flere ganger sett mens han lette gjennom søppelkasser etter mat.

Han ble sett når han plukket opp matrester fra gulvet, eller stjal mat fra andre i klassen i et forsøk på å få i seg næring.

Daniel kom også på skolen med sårskader og blåmerker, én gang også med bloduttredelser rundt begge øynene som følge av julingen hjemme.

Guttens biologiske far som bor i Polen har kommet til Birmingham i forbindelse med rettssaken, og sier i dag at han håper at paret råtner i fengsel.

Nå lover skole og helsetjenester at de skal gå gjennom rutinene sine på nytt. For 4 år gamle Daniel Pelka er det for sent.

SISTE NYTT

Siste nytt