Litauisk fly savnet over Østersjøen

Et fly på vei til Litauen, med to personer om bord, er forsvunnet over Østersjøen.

Antonov AN-2

BORTE: Det er et fly av denne typen som nå er meldt savnet.

Foto: Flickr / David Merret

Ifølge SVT var flyet på vei fra Älvängen, nord før Göteborg, da det forsvant et sted over Østersjøen. To litauiske statsborgere var om bord, og det var deres pårørende som varslet om at flyet var savnet lørdag kveld.

Svensk fly og redningshelikopter deltok i søket etter flyet, men nå er redningsaksjonen overtatt av sjøredningssentralen i Klapeida.

Søk med fly og skip

Den sist kjente posisjonen til flyet var omtrent tolv mil fra den litauiske kysten. En talsperson for den litauiske marinen sier både fly og skip er satt inn i redningsaksjonen.

– Det er ingen nyheter. Det søkes fortsatt etter flyet 97 nautiske mil fra kysten, sier Antanas Brenčius, ifølge The Lithuaina Tribune.

Flyet som er savnet skal være av typen Antonov An-2 og Viktoras Sisniauskas i Klaipėda Airlines sier at det skal ha vært i god stand. De to pilotene blir også beskrevet som erfarne og dyktige.

– Tragedie

Kjell Brattfors eier og driver Älängens flyplass og kjente de to pilotene godt. Til Expressen sier han at pilotene bare skulle ha en kort stopp i Sverige.

– De var bare innom for å spise. De hentet flyet i Danmark og hørte hit. Det tok en time og 45 minutter. Så fylte de drivstoff, drakk kaffe og spiste kake. Så dro de, fordi de skulle tilbake til Litauen, sier Brattfors.

Han kjenner pilotene godt og har møtt dem flere ganger tidligere.

– Jeg kjenner de veldig godt, og kjenner familiene deres. Jeg er pilot også. Det her er en tragedie. De var proffe blant de proffe, sier Brattfors.

SISTE NYTT

Siste nytt

Derfor er det bråk i Jerusalem

Flere hundre palestinere er skadet de siste dagene etter at israelsk politi stormet Al Aqsa-moskeen i Jerusalem. Situasjonen i den hellige byen kan komme ut av kontroll, ifølge eksperter. Hva er det som egentlig skjer?