Likt mellom Romney og Santorum

Foreløpige tall viser at Mitt Romney vant republikanernes gunst i staten Washington natt til søndag, men i viktige Ohio er han likt med rival Santorum dagen før dagen.

Romney og Santorum

De to republikanerne Rick Santorum (t.v.) og Mitt Romney avsluttet debatten i Arizona for snart to uker siden tilsynelatende i godt humør.

Foto: JOSHUA LOTT / Reuters

Med 99 prosent av stemmene talte, har den amerikanske republikaneren Mitt Romney fått 38 prosent av nominasjonsstemmene i staten Washington. Det melder CNN.

Dermed kan Romney ta med seg viktig selvtillit inn mot den viktige «supertirsdagen».

Ron Paul fikk 25 prosent mens Rick Santorum fikk 24 prosent av stemmene.

Dødt løp

Søndag er det kun er to dager til den avgjørende tirsdagen i republikanernes jakt på sin presidentkandidat. Både Mitt Romney og Rick Santorum har ifølge en ny meningsmåling, gjort av Reuters/Ipsos, begge 32 prosents oppslutning i staten Ohio.

Ohio regnes som den viktigste av ti delstater som på den såkalte «supertirsdagen» skal avgjøre hvem de vil ha som president Barack Obamas motkandidat i høstens presidentvalg.


Romney har den siste tiden ligget bak Santorum i meningsmålinger fra Ohio, men etter at han vant knapt i Michigan i uka som gikk, har han halt innpå.
Meningsmålingen viser også at Newt Gingrich har 17 prosents oppslutning, mens Ron Paul har 6 prosents støtte.

Santorum vs. Romney?

På spørsmål om hvem de ville ha støttet hvis valget bare sto mellom Romney og Santorum, svarer 44 prosent at de ville støttet Romney, mens 43 prosent går for Santorum.

Romney er tidligere guvernør i Massachusetts, mens Santorum er tidligere senator fra Pennsylvania.

SISTE NYTT

Siste nytt