Normal

Frikjent for korrupsjon - ønskes velkommen i regjeringen

Israels tidligere utenriksminister Avigdor Lieberman er frikjent for korrupsjon. Nå ønskes han velkommen inn i regjeringen igjen.

Avigdor Lieberman utenfor rettssalen i jerusalem

Avigdor Lieberman gikk av som utenriksminister i Israel da han ble anklaget for korrupsjon. Nå kan stillingen igjen bli åpnet for ham.

Foto: DARREN WHITESIDE / Reuters

Avigdor Lieberman

Lieberman på vei inn i tinghuset i Jerusalem onsdag morgen.

Foto: DARREN WHITESIDE / Reuters

En domstol i Jerusalem avsa onsdag kjennelse for at Lieberman ikke er skyldig i anklagene om at han utnevnte en israelsk diplomat til ambassadør som takk for at diplomaten tipset ham om at han ble etterforsket av politiet. Kjennelsen var enstemmig.

– Jeg har nå lagt dette bak meg, sa Lieberman i en kort kommentar til reportere utenfor tinghuset i Jerusalem.

Statsadvokaten vurderer nå om han skal anke saken til en høyere rettsinstans.

Tilhenger av hard linje

Lieberman regnes som høyreorientert og tilhenger av en hard linje i fredsprosessen med palestinerne.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier at han ønsker frikjennelsen velkommen og gleder seg til Lieberman er tilbake i regjeringen igjen.

– Jeg gratulerer deg med den enstemmige frikjennelsen og er glad for at du vender tilbake til regjeringen slik at vi kan fortsette å arbeide sammen for Israels beste. sa Netanyahu.

Israel har ikke hatt noen utenriksminister siden Lieberman trakk seg i desember 2012. Han kan tre inn i stillingen igjen med det samme dersom aktoratet ikke anker saken.

Bakgrunn som dørvakt

Avigdor Lieberman er leder for partiet "Yisrael Beitenu" - " Israel er vårt hjem".

Avigdor Lieberman er 50 år gammel og født i Kishinev i Moldova, den gangen en del av Sovjetunionen. Han emigrerte til Israel i 1978, og han har en mangslungen bakgrunn.

Han har blant annet vært dørvakt på en nattklubb i Moskva, men har også en bachelorgrad i internasjonal politikk fra det hebraiske universitetet i Jerusalem.

Kontroversielt parti

Han stiftet partiet i 1999, og har stor støtte fra innvandrere fra det tidligere Sovjetunionen.

Han har vært representant i Knesset siden 1999, og var direktør for statsministerens kontor i den siste statsministerperioden til Benjamin Netanyahu.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt