Hopp til innhold

Libyas EU-ambassadør går av

Libyas EU-ambassadør Hadeiba Hadi har kunngjort sin avgang og erklærer sin støtte til opprørerne i landet.

Opprørere løpet over gaten i Misrata, Libya

Sammen med flere andre diplomater, har Libyas EU-ambassadør forlatt Gaddafis regime og gått over på opprørernes side.

Foto: STR / Ap

Libyas EU-ambassadør Hadeiba Hadi og hele hans stab har brutt med Gaddafis regime. Hadi og hans medarbeidere går nå over på opprørernes side, og vil jobbe for demokrati og rettferdighet i Libya.

– Etter over fire måneder med blodsutgytelse av vårt folk, følger jeg og mine kolleger at vi er forplikta til å kunngjøre vår beslutning om å ikke lenger representere regimet, sier han i en uttalelse som er sendt til nyhetsbyrået AFP.

En europeisk diplomatkilde bekrefter avgangen, og betegner Hadi som en tungvekter innenfor det libyske diplomatiet.

– Hans avgang fører til at Gaddafis regime blir enda mer isolert, sier han til AFP.

Han er den siste i en rekke diplomater og regimetopper som har forlatt Gaddafi og hans tilhengere siden opprøret mot regimet starta i februar.

Mange diplomater har gått av

Tidligere har den libyske FN-ambassadøren og flere andre ambassadører brutt med det totalitære regimet i landet. Blant avhopperne er Libyas ambassadør til USA, Frankrike, Portugal og UNESCO.

Også mange av Gaddafis nærmeste medarberbeidere, blant annet medlemmer av hans egen regjering, har de siste månedene kunngjort sin avgang.

Både landets innenriksminister, utenriksminister, justisminister og tidligere etterretningssjef har vendt sin tidligere leder ryggen på grunn av voldsbruken mot demonstrantene.

De har deretter gitt sin støtte til de regimekritiske demonstrantene i landet.

Ifølge USAs utenriksminister Hillary Clinton har også Libyas oljeminister Choukri Ghanem forlatt regjeringa og reist til nabolandet Tunisia. Dette har imidlertid Gaddafis regime avvist.

2300 bombeangrep i Libya

Opprøret i Libya starta i Benghazi i midten av februar, og har siden spredt seg til flere byer i landet.

I mars beslutta FNs sikkerhetsråd å gi grønt lys for bombing av Gaddafis styrker for å beskytte sivilbefolkninga. Siden har NATO gjennomført over 2300 bombeangrep i Libya.

Over 750 personer har flykta fra krigen, storparten av dem har tatt seg inn i nabolandene.

SISTE NYTT

Siste nytt